Grimstad Adressetidende

Kulda fortsetter

Inger Skaar jobber som hjemmekons­ulent i kommunen, og er mye ute og går på tur. Hun gjør ikke noe av snø og kulde, men hadde ønsket at brøytingen var bedre.

- VAERET Kjetil Karlsen b kjetil@gat.no

– Jeg gjør ikke noe av vinter, snø og kulde, og er mye ute og går på tur med små babyer. Men brøytingen er jeg ikke så imponert over her i Grimstad.

Det sier Inger Skaar, hjemmekons­ulent, eller husmorvika­r som det het før, i kommunen.

– Ute med en gang

Det innebaerer at hun er mye ute og går på tur med barn. Hun får da sett mye av hvordan gater og streder blir brøytet, og den opprinneli­ge nordlendin­gen som egentlig kommer fra Lødingen, mener det er en helt annen kultur på brøytingen i nord.

– Der er de ute med en gang det snør og holder det ryddig gjennom hele vinteren. Nå vil jeg ikke kritisere brøytemann­skapene her i Grimstad. De gjør jo bare jobben sin så godt de kan, men de er mange faerre enn det vi har i Nord-Norge. Det er mer systemet som ikke er like utbygd her sør som i nord, sier hun.

Hun må likevel innrømme at i forrige uke var det litt kaldt.

– Da frøs jeg litt, sier hun.

Fortsatt kaldt

Selv om den aller verste sibirkulda nå har gitt seg, vil det fortsatt vaere vinter og kaldt fremover. Ifølge langtidspr­ognosene til yr.no vil temperatur­en ligge på rett rundt eller i underkant av null grader hele den kommende uka i Grimstad. Det vil også bli en veksling mellom overskyet og lettere overskyet og til og med mulighet for å få noen solgløtt. Samtidig vil det også bli noen påfyll av ny, fersk puddersnø fra og til den kommende uka, men da ikke i de store mengdene. Når det gjelder vinden kan denne fortsatt tidvis gjøre det litt kjølig. Den er ventet å komme opp i laber bris 7 m/s på det meste, og vil nok gjøre at det vil merkes å vaere ute.

Det samme i innlandet

Når det gjelder de indre bygder, vil det på Igland vaere det samme vaeret som langs kysten. Det vil bare bli marginalt kaldere der, og temperatur­en vil ligge rett i underkant av frysepunkt­et. Det vil også bli overskyet til lettskyet og mulighet for å se sola der også, og det vil også komme noe påfyll av pudder. Vinden vil også bli omtrent den samme som langs kysten, men marginalt litt mindre.

 ??  ?? HELT OK: Inger Skaar synes verken snø eller kulde er noe problem, men skulle ønske søringene hadde laert noe av nordlendin­gene når det kommer til brøyting.
HELT OK: Inger Skaar synes verken snø eller kulde er noe problem, men skulle ønske søringene hadde laert noe av nordlendin­gene når det kommer til brøyting.
 ??  ?? SNØFJELL: Og dette snøfjellet har bygd seg nokså stort på Shellbrygg­a. Spørsmålet er hvor lenge det blir liggende.
SNØFJELL: Og dette snøfjellet har bygd seg nokså stort på Shellbrygg­a. Spørsmålet er hvor lenge det blir liggende.
 ??  ?? RYDDET UNNA: I går var både gravemaski­n og lastebil i sving for å få unna all snøen som har samlet seg utenfor Mørlands hjørne.
RYDDET UNNA: I går var både gravemaski­n og lastebil i sving for å få unna all snøen som har samlet seg utenfor Mørlands hjørne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway