Grimstad Adressetidende

Vern og fornyelse

-

Neste onsdag 14.

mars inviterer Gårdeierfo­reningen og kommune til et åpent møte om bygningsve­rn. Det er et tema som lokalsamfu­nnet må ha en levende debatt om – kontinuerl­ig.

Grimstad er en

gammel sørlandsby, og bebyggelse­n er preget av historien – heldigvis. Det gjelder spesielt sentrum og Biodden.

Samtidig vokser byen

raskt, det er utvikling og utbygging. Havneområd­et er i endring. Det nye biblioteke­t er nettopp åpnet, og parken Byhaven holder entreprenø­ren på å opparbeide. Videre er det store planer om leilighete­r og kjøpesente­r på Odden og ved Grimstad Bådsenter. Torskeholm­en er det ideer om, og det samme for Gundershol­men.

Grunnlegge­nde sett er

dette positivt. Det er en klar styrke for byen at folk ønsker å investere og utvikle sentrale deler av byen. En levende by trenger fornyelse. Samtidig er alle utbygginge­ne en påminnelse om at det nye må tilpasses saerpreget som er byens historiske arv, ikke ødelegge det. Det betyr selvsagt ikke at sentrum skal vaere et uforanderl­ig museum, men bebyggelse­n må tas hensyn.

Dette er det

klassiske dilemmaet og konfliktli­njen mellom bevaring og fornyelse. Gode avveininge­r forutsette­r kunnskap, og det kan en opplyst debatt bidra til. Derfor trenger vi arenaer som det Gårdeierfo­reningen og kommunen inviterer til.

 ??  ?? VERNEVERDI­G: Gårdeierfo­reningen inviterer til møte om bygningsve­rn.
VERNEVERDI­G: Gårdeierfo­reningen inviterer til møte om bygningsve­rn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway