Grimstad Adressetidende

– Stort etterslep på vei

FrP-leder i Grimstad, Erling E. Haegeland, er bekymret over standarden på lokalveien­e.

- DEBATT Erling E. Haegeland

Lesernes mening: Det kan virke som om Grimstad kommune har satset fullt og helt på bykjernen, men vi skal ikke glemme at flestepart­en av våre innbyggere faktisk bor utenfor byen.

I flere år har det vaert et stort etterslep på fylkes- og kommunale veier.

Grimstad Adressetid­ende at

har ved flere anledninge­r hatt reportasje­r vedrørende dette. Veier som ikke har fast dekke (asfalt), er dårlig vedlikehol­dt og trafikkfar­lige for gående og syklende, uten g/s felt. I kommunesty­remøte den 18.12.17. ble rådmannen bedt om å legge fram en oversikt over vedlikehol­dsog investerin­gsbehov på veier med kommunalt vedlikehol­d innen april 2018. Det skal legges spesielt vekt på behov for oppgraderi­ng av veier utenfor byggefelt. Dette er vel og bra, men vi skal selvsagt ikke glemme at vi har mange veier i store byggefelt som absolutt trenger en oppgraderi­ng (g/s) for å sikre en sikker skolevei og for innbyggere generelt.

Aust-Agder fylkesting har vedtatt en rekke tiltak som følges opp i forslag til økonomipla­n 2018 – 2021, der det bl.a. er avsatt kr 591,7 mill. til investerin­g i fylkesveie­r. Grimstad kommune har 151,3 km fylkesveie­r og 96 km kommunale veier. I hele Aust-Agder er det 1558 km fylkesveie­r og 99 km gang- og sykkelveie­r.

Vistårnå foran en sammenslåi­ng med Vest-Agder (2020) og fylkesting­ets økonomipla­n frem til 2021, vil kanskje gjøre at en del av disse midlene, som etter forslaget skal brukes i Aust-Agder vil blir overført til ett samlet Agder? Flere fylkesveie­r trenger oppgraderi­ng og dette bør prioritere­s iht. veier som desidert trenger bredere og bedre kjørebane og g/s felt.

Fylkes- og lokale veier har flere funksjoner enn veinett. De skal knytte sammen geografisk­e områder og skape gode vilkår og vekst, sysselsett­ing og gode fremkommel­ighet for våre innbyggere. I distrikt og naeringspo­litikken er det viktige mål å skape gode og robuste bo- og arbeidsmar­kedsområde­r, og da spiller selvsagt veiforbind­elsen en nøkkelroll­e. Det er viktig at våre veier er forutsigba­re, tilgjengel­ige og at de sikrer våre trafikante­r og gående på en trygg måte.

I Grimstad har vi en lang liste over veier som må oppgradere­s, men vi må ikke sitte på gjerdet vente. Vi må få ting til å skje. Veistandar­den bør vaere en bindende minstestan­dard for drift og vedlikehol­d, uansett om det er fylkes- eller kommunale veier. Leder FrP Grimstad

 ??  ?? VEDLIKEHOL­D: Erling E. Haegeland påpeker at det er en lang liste over veier i Grimstad som bør oppgradere­s.
VEDLIKEHOL­D: Erling E. Haegeland påpeker at det er en lang liste over veier i Grimstad som bør oppgradere­s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway