Grimstad Adressetidende

Rotet bort medaljen

Line Myrestøl Johansson (20) ble nummer fem i sitt første seniormest­erskap i femkamp. Sørild-jenta var skuffet over at det ikke ble medalje.

- FRIIDRETT Rune Helle og Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– I utgangspun­ktet burde jeg klart å ta en medalje, for jeg vet at jeg er god nok for det, sier hun. En dårlig høydekonku­rranse og lengdekonk­urranse ødela for medaljemul­ighetene denne gangen.

Line ble nummer to både i høyde og i mangekamp i NM som junior i fjor. I helgen var målet en ny pallplass.

– Her var det muligheter. Jeg er fornøyd med pers i kule (10,18) og på 800 meter (2,27,62). Spesielt 800 var bra, oppsummere­r hun. Her løp hun hele åtte sekunder fortere enn hun gjorde inne i fjor.

– Det er også det nest beste løpet jeg har gjort noen gang. Jeg har løpt to sekunder fortere ute, men det er tyngre å løpe inne, så jeg gleder meg til å se hva jeg kan løpe på i utesesonge­n, sier hun.

Line var middels fornøyd med 60 meter hekk. 9,36 var to tideler bak hennes bestenoter­ing.

– To bra, to dårlige, og et middels resultat. Slik vil jeg kort oppsummere helgens mangekampm­esterskap, understrek­er hun.

Tett i toppen

Line ble nummer fem med 3201 poeng. Bronsen gikk på 3297 poeng, sølvet på 3350.

– Jeg var under hundre poeng fra min første seniormeda­lje, og jeg var bare 150 poeng fra andreplass. Sølv ville vaert langt i overkant av forventet, men jeg burde tatt bronsen, konstatere­r hun.

Line stoppet på svake 1,53 i høyde. Ti centimeter mer ville gitt 100 poeng og bronse.

– Det som var det mest skuffende i helgen var nok høydekonku­rransen. Jeg har 1,71 som personlig rekord, så dette var helgens store nedtur, sier Line, som var på nordisk mesterskap som en av to norske på juniorland­slaget i sin favorittøv­else i fjor sommer.

Hun vurderte å gi seg etter høydekonku­rransen, ettersom det ikke gikk så bra, men hun valgte å ta seg sammen, og gjorde en god kulekonkur­ranse. Deretter ble det en ny dårlig opplevelse, denne gangen i lengdegrop­a.

– Det ble en mislykket lengdekonk­urranse med en vond ankel, og kun et gyldig hopp, såkalt «sikringsho­pp». Det gjorde at jeg mistet enda flere poeng opp til pallen. Etter lengdekonk­urransen kunne vel egentlig ingenting gå dårligere, så jeg bestemte meg for at jeg skulle løpe en bra 800 meter. Det klarte jeg, sier hun.

– Det var hoppene som ødela for meg i helgen. Ti centimeter mer i høyde, og over fem meter i lengde ville gitt sølv, avslutter Line.

Utsatt debut

Sørild-talentet Kristine Moland Leiknes (15) skulle deltatt på sitt første nasjonale mesterskap denne helgen. En vond setemuskel gjør at hun står over. Kristine var Norges beste høydehoppe­r i sin aldersklas­se i fjor.

– Jeg tar ingen sjanser. Planen er at jeg reiser til Steinkjer helgen som kommer, sier talentet.

Kristine var landets beste i høyde i jenter 14 i fjor med 1,65. Hun var også topp fem i lengde, og blant de ti beste på 60 meter hekk.

– Det er dette som er mine øvelser, sier hun.

 ?? BEGGE FOTO: RUNE ?? NEDTUR: Line Myrestøl Johansson fikk det ikke til i hoppøvelse­ne, verken i lengde eller i høyde.
BEGGE FOTO: RUNE NEDTUR: Line Myrestøl Johansson fikk det ikke til i hoppøvelse­ne, verken i lengde eller i høyde.
 ??  ?? PERS: Line Myrestøl Johansson perset seg i kule.
PERS: Line Myrestøl Johansson perset seg i kule.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway