Grimstad Adressetidende

Fevikjente ble årets laerling

Blikkensla­ger Elisabeth Heien ble kåret til Årets laerling, i konkurrans­e med 240 andre laerlinger.

- LAERLING

Opplaering­skontoret for Byggfagene i Agder (OKAB) hadde årsmøte 9. mars. Der kåret de årets laerling gjennom OKAB.

– Vi er et stort opplaering­skontor med 250 bedrifter og 240 laerlinger innen 16 ulike fag. Fagene våre har tilslutnin­g til bygg og anlegg. En slik pris henger høyt for den kandidaten som får denne, sier Glenn Kruse, daglig leder i Opplaering­skontoret for Byggfagene i Agder ( OKAB ), i en pressemeld­ing.

Blikkensla­ger

I år gikk prisen til Elisabeth Heien, som har hatt laeretid fra 5. august 2013 – 4. februar 2017. Hun gikk sin laeretid hos Ventec AS i Grimstad. Faget var ventilasjo­nsog blikkensla­gerfaget.

– Elisabeth har utmerket seg spesielt på dette at hun har vist et stort engasjemen­t for både jobben og faget. Alltid sulten på ny kunnskap, spørrende og engasjert. Faglig sett har hun gjennom hele laeretiden holdt høyt nivå. Vaert en god ambassadør for faget. Hun har utvist en stolthet for det hun holder på med. Villig til å laere bort og dele sin kunnskap med andre. Et saertrekk ved Elisabeth er også at hun alltid har et stort smil. Det er en god egenskap. Hun har en smittende effekt på de rundt seg. Man blir glad når man prater fag eller andre ting med denne unge jenta. Denne jenta hadde tenkt å bli frisør men gjorde et omvalg underveis. Bransjeteo­rien tok hun underveis i laeretiden. Hun besto med glans, sier Kruse.

Svenneprøv­en tok hun 20. januar i fjor og fikk bestått meget godt.

Nominert tidligere

Hun var også nominert til årets laerling 2017 gjennom fylket. Den prisen gikk da til en annen laerling.

– Rett etter laeretiden startet hun opp egen bedrift. Hun har skaffet seg en rosa firmabil slik at hun er godt synlig i vårt naermiljø. Hun har allerede deltatt på instruktør­kurs gjennom OKAB da hun planlegger å ta inn laerling til sommeren, sier Kruse.

Premien var diplom, gave og verdikort på 5000 kroner.

 ??  ??
 ??  ?? VANT PRIS: Elisabeth Heien fikk pris for årets laerling. Firmabilen hun har skaffet seg er knall rosa.
VANT PRIS: Elisabeth Heien fikk pris for årets laerling. Firmabilen hun har skaffet seg er knall rosa.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway