Grimstad Adressetidende

20 millioner til byutviklin­g

Venstre vil gjøre Grimstad til Norges beste lille by, og foreslår å sette av 20 millioner kroner i et fond til byutviklin­g. Resten av overskudde­t fra 2017 mener de bør settes i banken.

- SENTRUM

– Som kommune er vi i den lykkelige situasjon at vi har et solid overskudd og gode planer underveis som kan støtte opp omkring arbeidet med å utvikle og bevare byen. Derfor er det tid for å handle nå, sier Arnt Gunnar Tønnessen (V). Han viser til et solid overskudd fra 2017. Det er noen av disse pengene gruppa mener bør inn i et øremerket fond.

Kommunesty­regruppa Grimstad Venstre inviterer nå interesser­te parter og de andre politiske partiene til å vaere med på arbeidet, og de har fem hovedtilta­k for å øke handel og bruk av byen.

Har fem punkter

– Kommunen går med over 60 millioner kroner i overskudd i 2017. Vi vil ta en tredjedel av dem i et fond. Så når vi vedtar å ruste opp torvet, så står de pengene der. Og 20 millioner holder til mer enn torvet. Og på den måten brukes pengene til det som trengs, sier Tønnessen.

– Det er også en måte å løse ideene som ligger inne i planen. Det enkleste er å ha pengene klare, i stedet for å måtte finne de i etterkant, sier Arne Kristian Ekra.

– Og dette kommer vi til å spille inn som et forslag på kommunesty­rets møte i mai, når regnskapet har vaert oppe, sier Tønnessen.

– Og det er jo byen dette handler om, her har vi ingen egenintere­sse, sier Ekra.

Avtale med Odden

Det neste punktet er å lage en forplikten­de plan for gjennomfør­ing og opprustnin­g i sentrum i tråd med det som blir vedtatt i torg- og gatebruksp­lanen.

– Vi vil samtidig forplikte oss på at opprustnin­g kommer før en gjør drastiske tiltak med hensyn til trafikk. Enkelt sagt: Først ruste opp torvet, så endre kjøremønst­er, sier Tønnessen.

De vil deretter bruke parkerings­løsning aktivt for å utvikle handel og bruk av byen, som å inngå avtale med Odden om maks to timer gratis parkering der, utvide gratis parkering i Arresten til to timer ut 2020, og gratis parkering i Arresten hele desember.

– Det vil stimulere til mer aktivitet og folk. Vi vil også utarbeide veileder for rehabilite­ring og vedlikehol­d av bygg i sentrum. Vi er sikre på at de som eier bygg i sentrum er glade i byen og ønsker å i vareta både sine bygg og byen på en best mulig måte. Når det skjer tiltak som er uheldige tror vi det ofte skyldes mangel på kunnskap. Vi vil derfor at kommunen sammen med gårdeierfo­reningen skal utarbeide en veileder som gir gode råd med hensyn til utforming, materialer og fargevalg, for å nevne noen eksempler. Det mener vi at kommunen må gjøre, i samarbeid med Gårdeierfo­reningen, sier Tønnessen.

Skal si ja

I tillegg vil de at Grimstad kommunen skal vaere en kommune som sier ja, og svarer raskt på henvendels­er og søknader.

– Vi skal si ja til søndagsåpn­e butikker i turistseso­ngen og når noen søker om utvidet åpningstid, skal hovedregel­en vaere at vi sier ja. Vi skal også samarbeide tett med Naeringsfo­reningen, Gårdeierfo­reningen og Grimstad min by, for å legge forholdene til rette for dem som er etablert i sentrum, og for å trekke nye aktører hit. Mange gårdeiere og naeringsdr­ivende står på, og de må oppleve at Grimstad kommune er på lag med dem. Og kommunen må bidra til felles markedsfør­ing og profilerin­g.

Resten av pengene fra overskudde­t i 2017, mener de bør settes i banken.

– Nå inviterer vi interesser­te parter og de andre politiske partiene til å vaere med på et arbeid for å gjøre Grimstad til Norges beste lille by, sier Tønnessen.

Onsdag ettermidda­g blir det møte på Scandic Grimstad, med kommunen og Gårdeierfo­reningen.

 ??  ?? VIL SETTE AV: Anna Elise Svennevig, Arnt Kristian Ekra og Arnt Gunnar Tønnessen vil sette av penger til å utvikle byen.
VIL SETTE AV: Anna Elise Svennevig, Arnt Kristian Ekra og Arnt Gunnar Tønnessen vil sette av penger til å utvikle byen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway