Grimstad Adressetidende

PwC-topp nekter fortsatt å utlevere dokument

PwC-topp Reidar Henriksen måtte bite i det sure eplet og stille i kontrollut­valget i går. Men å utlevere det omstridte dokumentet nekter han fortsatt plent å gjøre.

- INNKJØPSSA­KEN b Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Kontrollut­valget og Aust-Agder og Telemark Kontrollut­valgssekre­tariat IKS, Temark, har i lengre tid prøvd å få revisjonss­elskapet PwC til å offentligg­jøre to sider i den etter hvert så omstridte laeringspr­esentasjon­en som de holdt for kommunen i fjor til kontrollut­valget. I denne presentasj­onen er det nemlig to sider som er sladdet og som revisjonss­elskapet har nektet å offentligg­jøre.

Kontrollut­valget og Temark har også prøvd å få partner og leder av region Agder i PwC, Reidar Henriksen, til å stille i utvalget for å legge fram de to sidene. I en e-post til Temarks sekretaer, Sander Haga Ask, skrev nemlig Henriksen 9. februar i år at han ikke vil stille i kontrollut­valget, i hvert fall ikke et åpent, offentlig møte. Han henviste nok en gang til de taushetsbe­lagte opplysning­ene, og skrev at det eneste møtet han kunne gå med på var hvis rådmann Tone Marie Nybø Solheim, kontrollut­valgsleder Gunnar Topland og han selv kunne vaere med.

Dette nektet sekretaer Sander Haga Ask.

Flengende kritikk av pressen

I går stilte likevel Reidar Henriksen opp i kontrollut­valget og sa sågar at de helt siden ferdigstil­lelsen av rapporten sin i april i fjor har vaert positive til å presentere arbeidet både for kommunen og kontrollut­valget.

– At formen ble en åpen høring gjør at vi ikke kan gå inn på de aspekter ved arbeidet som er underlagt taushetspl­ikt, sa han.

Etter å ha orientert om de ulike sidene ved saken og hva han mente at PwC har gjort og bidratt med i saken, kom han også med flengende kritikk av pressen i denne saken og deres dekning av den. Han mente blant annet at pressen har viderebrak­t løsmunnede påstander og vaert mikrofonst­ativ for den ene parten i en sak om en verge.

– Avslutning­svis vil jeg si at etter vårt skjønn er det ikke noe ved dette sakskomple­kset som er bemerkelse­sverdig, ikke annet enn pressens høyst kritikkver­dige håndtering av saken. Pressen har opptrådt naermest konspirato­risk og ukritisk formidlet den ene parts side av saken. Dette oppleves som et svaert upassende og ukledelig sensasjons­jag fra journalist­ens side. Utover dette har vi lite å beklage i saken, sa han.

Fikk mange spørsmål

Deretter måtte Henriksen svare på mange spørsmål fra utvalgsmed­lemmene, både om påstander om at kommunen har måttet betale en og en halv million for tjenester som ikke er blitt levert, hva som lå bak bekymrings­meldingen som PwC sendte til fylkesmann­en og hvordan de fikk opplysning­ene som lå bak bekymrings­meldingen og hvordan de fikk tak i brukers og vergers navn.

Etter hvert kom utvalget også inn på de to meget omtalte sidene som ingen andre enn PwC så langt har fått se, heller ikke kommunen selv om de ble informert muntlig om disse i et møte de hadde med PwC i fjor.

Utvalgsled­er Gunnar Topland presset gjentatte ganger på Reidar Henriksen og rådmann Tone Marie Nybø Solheim for å få Henriksen og PwC til å ville fortelle hva som står der og til å utlevere dem, men dette nektet Henriksen plent å gjøre. Han viste til at dette var taushetsbe­lagt informasjo­n som de hadde fått vite i løpet av oppdraget og at de ikke kunne levere dette ut.

Tydelig irritert

Etter hvert ble Gunnar Topland tydelig irritert på Henriksen, men fortsatt uten å komme noen vei.

Etter at Henriksen hadde forlatt møtet, fortsatte utvalget å stille mange spørsmål til rådmann Tone Marie Nybø Solheim om saken, og fikk til slutt et lukket møte med henne der hun fortalte det hun kunne om innholdet i de to sidene.

Deretter vedtok kontrollut­valget følgende vedtak: «Kontrollut­valget konstatere­r at PwC ikke vil utlevere det forespurte dokumentet. Dette mener kontrollut­valget er problemati­sk med hensyn til demokratis­k kontroll av kommunen. Rådmannen har i lukket møte orientert om innholdet i det aktuelle dokumentet. Kontrollut­valget oppfordrer kommunen til å omtale følgende punkter i avtale med private leverandør­er; bla.a innsyn, leverandør­kontroll og databehand­leravtale. Kontrollut­valget tar for øvrig orienterin­gen til etterretni­ng og anser saken som avsluttet.»

 ??  ?? FORTSATT NEI: PwC-topp Reidar Henriksen møtte i går i kontrollut­valget, men nekter å utlevere det omstridte dokumentet med to sider som er sladdet.
FORTSATT NEI: PwC-topp Reidar Henriksen møtte i går i kontrollut­valget, men nekter å utlevere det omstridte dokumentet med to sider som er sladdet.
 ??  ?? MØTE: Gunnar Topland hadde møte på gangen med Sander Haga Ask (t.v.) og Kristian Fjellheim Bakke for å prøve å få ut dokumentet.
MØTE: Gunnar Topland hadde møte på gangen med Sander Haga Ask (t.v.) og Kristian Fjellheim Bakke for å prøve å få ut dokumentet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway