Grimstad Adressetidende

Skal spille sammen i juli

Etter at «Trollmanne­n fra Oz» var ferdig i Catilina søndag, fikk Erle og Isaac møte Dorothy og Løven. Til sommeren står de fire på scenen sammen i Fjaereheia.

- VALENTIN bJanicke Yttervik janicke@gat.no

Mari Lerberg Fossum spiller Dorothy i Riksteatre­ts kritikerro­ste «Trollmanne­n fra Oz». Grimstadgu­tten Thomas Jørstad Pettersen turnerer som løven i samme forestilli­ng.

Begge to har hovedrolle­r når «Valentin» skal spilles i Fjaereheia i sommer.

På scenen i sommer skal også Erle Reitan og Isaac Aanesland stå. Søndag kveld møttes de fire i skuespille­rgarderobe­n etter forestilli­ngen.

For da «Trollmanne­n fra Oz» hadde spilt i Catilina søndag, fikk de to unge skuespille­rne sjansen til å møte Mari og Thomas. Det var stas, og de to hadde mange spørsmål om heksa de akkurat hadde sett på scenen. Og om slimet som ble brukt. Mari og Thomas smilte og svarte så godt de kunne.

– Det var veldig gøy å møtes, vi som skal jobbe sammen til sommeren, smilte Thomas til de to.

Mari gleder seg til å spille i «Valentin» og tilbringe en god stund i Grimstad.

– Grimstad er en nydelig by. Thomas og jeg har jo gått på skole sammen, så jeg har jo fått høre mye fint om byen. Og så har jeg vaert her og sett sommershow. Nå var det gøy å se sommerbyen Grimstad vinterkled­d, sier hun.

Ekstrafore­stillinger

Riksteater­et turnerer nå landet rundt med «Trollmanne­n fra Oz».

– Vi er åtte på turne, til sommeren skal vi vaere 80 i Fjaereheia, sier Thomas.

Så populaer er forestilli­ngen at det er satt opp flere ekstrafore­stillinger. De skal gå fram til slutten av april.

Prøvene til Fjaereheia starter opp i begynnelse­n av juli, mens premieren er 27.

På skolen

Første gang Valentin ble vist var av elever på Fjaere ungdomssko­le i 2010. Odd Grjotheim er manusforfa­tter, mens Peter Haltorp og Arve Konnestad har skrevet musikken. Musikalen er satt opp to ganger i Italia med kjente italienere på rolleliste­n. I 2015 ble den vist i Terni og i 2017 i byen Bussolengo i NordItalia. Italienern­e endret navnet til «Valentine’s Secret».

Dramaet og kjaerlighe­tshistorie­n om St. Valentin er utgangspun­ktet for valentinsd­agen 14. februar og også utgangspun­ktet for musikalen.

Det er Kastellet kultursent­er i samarbeid med Kilden som står for forestilli­ngen i Fjaereheia til sommeren.

Bentein Baardson er regissør for musikalen som har premiere 27. juli.

 ??  ?? MØTTES FØRSTE FOR FØRSTE GANG: Det var første gangen at disse fire møte hverandre. Erle Reitan og Isaac Aanesland fikk møte Thomas Jørstad Pettersen og Mari Lerberg Fossum etter at søndagens teater var ferdig.
MØTTES FØRSTE FOR FØRSTE GANG: Det var første gangen at disse fire møte hverandre. Erle Reitan og Isaac Aanesland fikk møte Thomas Jørstad Pettersen og Mari Lerberg Fossum etter at søndagens teater var ferdig.
 ??  ?? ENDELIG KOM HEKSA: Plutselig kom heksa også forbi, da kunne de to unge skuespille­rne spørre om en del de lurte på.
ENDELIG KOM HEKSA: Plutselig kom heksa også forbi, da kunne de to unge skuespille­rne spørre om en del de lurte på.
 ??  ?? SAMMEN: Til sommeren står de på scenen sammen.
SAMMEN: Til sommeren står de på scenen sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway