Grimstad Adressetidende

Lei av hundebaesj i skisporet

Kristen Daland er ivrig skigåer og bruker ofte lysløypa på Dømmesmoen. Han fortviler seg over gående i skisporene og hundebaesj i løypa.

- LYSLØYPENE

– Preparerte skianlegg er kun for skigåing, ikke for gående til fots. Det virker som enkelte ikke forstår eller kan respektere at skianlegg som har snøforhold nok til at det er mulig å preparere for skigåing i ski anlegget, er forbudt å gå til fots i, sier Kristen Daland.

Flittig bruker

Han er flittig bruker av lysløypa på Dømmesmoen. Han skryter av jobben skigruppa i Imås legger ned med å preparere løypene. Da synes han det er synd at noen ødelegger dem.

– Det er også noen som bruker det preparerte skianlegge­t som fottur med hundene sine, og det er trist å se i tillegg til at det er forbudt. Det ligger ofte igjen hundelort i skitraseen, uten at hundeeiern­e bryr seg og tar opp hundelorte­n i posen og tar med seg posen hjem.

Noen slenger posen rett utafor skitraseen også dessverre, sier Daland.

– Hund med kjelker er heller ikke lovlig i skianlegg, legger han til.

Også på Fevik

Også i lysløypa på Fevik opplever de folk som går i løypene.

– Det er et problem hos oss også, folk går på beina, og gjerne midt i løypa. Hadde de holdt seg i kantene hadde det vaert det beste. De som skøyter får store hull i løypa, og det er jo irriterend­e for dem. Det ødelegger jo løypene, og de blir ikke så fine som de kunne ha blitt, sier Øyvind Jorkjen, ansvarlig for oppkjøring av løypene på Fevik.

 ??  ?? GOD JOBB: Kristen Daland skyter av jobben som gjøres med skisporene, men synes det er synd at noen ødelegger dem ved å gå til fots.
GOD JOBB: Kristen Daland skyter av jobben som gjøres med skisporene, men synes det er synd at noen ødelegger dem ved å gå til fots.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway