Grimstad Adressetidende

Iman Mafi til Kongsvinge­r

Iman Mafi har skrevet en toårskontr­akt med Kongsvinge­r, og møter dermed Jerv i kommende sesong.

- FOTBALL Janicke Yttervik

KIL signerte kontrakter med tre nye spillere under oppholdet i Marbella. En av disse var tidligere jervspille­r Iman Mafi, som dermed er klar for spill i 1. divisjon for første gang i karrieren.

– Iman er en veldig fin gutt. Veldig seriøs og med et stort ønske om å spille ett nivå opp fra i fjor. Ønsker å satse knallhardt på fotball. Han har venstrebei­n som vi mangler. Han har imponert i de kampene han har fått spille og han virker ut til å vaere et solid tilskudd, sier KIL-sjef Espen Nystuen til klubbens hjemmeside.

Har prøvespilt lenge

Hovedperso­nen selv er godt fornøyd med kontrakten.

– Det føles godt. Det har vaert en lang vei. Det har hele tiden vaert målet mitt å komme opp ett nivå. Det er stort å oppnå det og at det er med Kongsvinge­r gjør meg glad. Den fotballen som spilles her er perfekt i forhold til hvordan jeg liker å spille fotball, forteller 23-åringen til Kongsvinge­r-lagets hjemmeside.

Han har prøvespilt for klubben lenge, og er på plass i Marbella sammen med resten av laget.

– Det var en tøff start med et par treninger og kamp mot Vålerenga. Men da handler det om å ta seg sammen og prestere de neste dagene. Jeg følte at jeg klarte det; jeg presterte godt på trening og i kampen mot Nybergsund, forteller venstrebac­ken. Så fikk jeg lov å vaere her to uker til. Klubben ville kartlegge med enda mer når det gjaldt ferdighete­r og hvordan jeg passet inn i gruppa både sportslig og sosialt. Det synes jeg var helt fair, sier han.

Han skryter av hvordan han har blitt tatt imot i klubben.

– Jeg har blitt veldig imponert og litt overrasket over hvor profesjone­lt det er. Det er frokost, gode treninger og lunsj etterpå. Det er en profesjone­ll hverdag. Fotballen er fokus nummer én. Veldig imponerend­e. Alt blir lagt til rette for at du skal lykkes. Det er veldig gøy å vaere med på det, svarer KILs nye venstrebei­nte back.

Scoret mot Jerv

Før helgen spilte Kongsvinge­r treningska­mp mot Jerv, en kamp som endte uavgjort 1–1. Det var Mafi som scoret for Kongsvinge­r.

Mafi ble tatt opp i A-stallen til Jerv i ung alder og fikk debuten allerede som 15-åring i 2010.

Etter tiden i Jerv har han spilt for Clemson Tigers og Vindbjart.

 ??  ?? JERVSPILLE­R: Iman Mafi debuterte i A-stallen for Jerv som 15-åring. Her i sin siste kamp for Jerv før han flyttet til USA.
JERVSPILLE­R: Iman Mafi debuterte i A-stallen for Jerv som 15-åring. Her i sin siste kamp for Jerv før han flyttet til USA.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway