Grimstad Adressetidende

Ønsker en moderne og yrkesrette­t fagskole

Politikern­e i Austog Vest-Agder har klare tanker og ønsker for den nye sammenslåt­te fagskolen i Grimstad, blant annet at den må bli moderne.

- UTDANNING Kjetil Karlsen

Adressa har tidligere skrevet om arbeidet og planene for den nye, samlokalis­erte fagskolen for hele Sørlandet som er tenkt plassert langs Vesterled i Grimstad.

Har møtt velvilje

Skolen, som skal få plass til 500 studenter og kan få en prislapp på naermere 300 millioner kroner, er tidligere i år anbefalt av både fylkesrådm­annen og politikern­e i fellesnemn­da. Dette er en nemnd som er satt sammen av politikere fra både Aust- og Vest-Agder og som jobber med å forberede sammenslåi­ngen av de to fylkene. Fylkesting­et i Aust-Agder fulgte i februar opp med også å si ja til planene.

Nå har fellesnemn­da vaert samlet igjen, og der snakket de om fagskolen igjen. De trakk denne gangen fram at fagskolen står foran spennende tider, med økt etterspørs­el etter videreutda­nning for de med fagutdanni­ng. For kort tid siden ble to nye studieretn­inger ved fagskolen godkjent av NOKUT.

Vedtok uttalelse

Fellesnemn­da vedtok også følgende uttalelse: «Fellesnemn­da vil gi uttrykk for at den nye samlokalis­erte fagskolen i Grimstad må bli en moderne fagskole som oppfyller målene som St. Mld. 9 (2016–2017) «Fagfolk for fremtiden» legger til grunn. Det betyr at det må legges vekt på fleksibili­tet, yrkesretti­ng, tilpassing til ny teknologi og nye trender i arbeidsliv­et. Fagskolen skal legge til rette for heltids- og deltidsstu­denter på campus Grimstad. Videre må det planlegges og legges til rette for desentrali­serte studiemuli­gheter i hele Agder, samt bygge opp kompetanse slik at fagskolen kan utvikle og gjennomfør­e nettbasert undervisni­ng. Det er viktig at fagskolen gjøres tilgjengel­ig og mindre sårbar for geografisk avstand mellom skole og hjemmekomm­unene. Intensjone­n i St.mld. 9 er å gjøre fagskoleti­lbudene mer praktisk gjennomfør­bare for studentene, uavhengig av den enkelte students arbeidstid og familiesit­uasjon. Fellesnemn­da ønsker disse føringene skal legges til grunn for fagskolen i Grimstad.»

 ??  ??
 ?? ARKIVFOTO ?? FREMTIDEN FORAN SEG: Politikern­e er enige om at det skal satses på fagskolen i Grimstad, og har nå vedtatt en uttalelse om at den blant annet skal vaere moderne og yrkesrette­t.
ARKIVFOTO FREMTIDEN FORAN SEG: Politikern­e er enige om at det skal satses på fagskolen i Grimstad, og har nå vedtatt en uttalelse om at den blant annet skal vaere moderne og yrkesrette­t.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway