Grimstad Adressetidende

Sier ja til lavere boligbygg

Rådmannen mener det trengs en regulering­splan for å bygge på Utkikken, men teknisk utvalg mener noe annet.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

POLITIKK

Sveinung Hovstad har søkt om å få bygge en enebolig med to leilighete­r i totalt i tre etasjer i Utkikken 8. Kommunen har avslått søknaden, og mener det ikke bør gis dispensasj­on til dette. I stedet etterspør byggesaksa­vdelingen en regulering­splan. Hovstad har klaget på avslaget, og derfor havnet saken på politikern­es bord i teknisk utvalg denne uken.

Politikern­e stilte på befaring, og her forklarte Hovstad hvorfor han mener bygget bør tillates med dispensasj­on. Han viste da til Utkikken 5 like bak, og argumenter­te for at presedense­n er satt med dette bygget.

Det har kommet flere innsigelse­r til prosjektet fra naboer, og disse går ut på at bygget er for stort og ruvende, og at det bryter med eksisteren­de bebyggelse. Det anføres også at bygget vil gi innsyn mot Utkikken 10, og tar vesentlig sollys fra de andre områdene. Videre vil det også ifølge naboene bli utfordring­er med vei og trafikk i området.

– Dette er en veldig stor tomt midt i byen, og derfor blir det feil å bygge en enebolig. En bør bygge tett. Da kommer en ikke unna at det blir stort, sa Beate Skretting (H) da utvalget diskuterte saken.

– Når du står på Meny-siden og kikker oppover vil det ikke vaere noe fremmedele­ment, men så er det det faktum at det er noen naboer som har merknader, og så er spørsmålet om man kan gjøre noe for å imøtekomme de merknadene. Kan det senkes en meter, kan parkering gjøres greiere? Jeg tror kanskje det greieste blir å avslå søknaden og oppfordre til å komme med en løsning. Jeg synes det er et spennende prosjekt, sa hun.

Krever justeringe­r

– Det er først og fremst dispensasj­on fra plankravet det gjelder. Jeg ser ikke at det er nødvendig å regulere det. Det er ting i prosjektet som kanskje kan omarbeides litt, sa Tore Stalleland (Sp), som fikk med seg flertallet i utvalget på å ta klagen til følge og tillate bygget med visse betingelse­r.

«Det settes som vilkår at prosjektet omarbeides og tilpasses disse bestemmels­ene. Boligen må senkes og parkerings­løsnin-gen omarbeides slik at den blir liggende maksimalt på høyde med dagens vei. I ny søknad skal det tegninger målsettes i forhold til tilgrensen­de eiendommer. Saken legges fram for teknisk utvalg for avgjørelse», heter det i utvalgets vedtak.

Bare Siri Asdal (V) stemte for å avslå klagen.

– Å fravike plankravet på en så stor utbygging synes jeg ikke er noe greit. Hvis man tillater den ene nå, er det veldig vanskelig å si nei til nestemann som kommer. Ved å dispensere på den måten der, mister en noe av forutsigba­rheten ved å ha en plan, sa Asdal.

 ?? SVERRE HALVORSEN ARKITEKTER ?? SENKES: Teknisk utvalg mener dette bygget kan godkjennes hvis det senkes og parkerings­løsningen endres.
SVERRE HALVORSEN ARKITEKTER SENKES: Teknisk utvalg mener dette bygget kan godkjennes hvis det senkes og parkerings­løsningen endres.
 ??  ?? PRESEDENS: Sveinung Hovstad (t.h.) mener Utkikken 5 (i bakgrunnen) setter presedense­n for området.
PRESEDENS: Sveinung Hovstad (t.h.) mener Utkikken 5 (i bakgrunnen) setter presedense­n for området.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway