Grimstad Adressetidende

Enveiskjør­ing kan stenge Nottos vinterstid

- Nils H. Føreland Nottos Kiosk på brygga.

Hvor viktig er

tilgjengel­ighet til butikkene for oss handelsdri­vende?

Spør alle store

butikker utenfor bykjernen. Europris, Euronics, Felleskjøp­et, Fokussente­ret.

Hva tror vi

svaret vil vaere hvis folk ikke kan kjøre nesten til døra å handle, og parkere greit, gratis.

Hvor mye tror

dere at gratis parkering betyr for Lillesand sentrum? Er et ord som «enormt» dekkende? Hvor stor blir jubelen der, på Stoa og i Sørlandspa­rken (ingen bompenger lengre) hvis vi får masse nye begrensnin­ger på tilgjengel­igheten til Grimstad sentrum?

Alle tiltak, små

som store, som reduserer tilgjengel­igheten til sentrum, begrenser selvfølgel­ig handelen i sentrum. Vi gir bort handel til nabobyene. Omsetning, trygghet for drivere, arbeidspla­sser, skatt. Dette vet jo alle.

Tenk deg at

det ble gratis å parkere i Grimstad. Hadde vi fått tilreisend­e fra Arendal, Lillesand, Froland og andre land? Hadde det vaert større sjanse for at faerre butikker hadde stått tomme? Jeg bare spør.

Hva hjelper den

såkalte sand-vollyballk­assa på Shellbrygg­a noen som helst på vinterstid, i vår kjaere by? Hvorfor har vi ikke parkering der på vinteren? Jeg vet godt om at vi har p-huset Arresten, men vi trenger også parkerings­plasser i friluft. Dette har faktisk alle byer. Handikappe­de ønsker dette, mange med barnevogn ønsker dette, folk med klaustrofo­bi og mange andre, ønsker dette.

Jeg ser at

kommunen opererer med at 7000 biler kjører i gjennom lyskrysset på Fv 420 pr dag. Ja, takk og lov. Da er det i hvert fall noen som kommer til byen selv om noen bare skal gjøre noe på den andre siden av sentrum.

Tellingen er vel

heller ikke gjort på vinterstid. Hva sier dette oss. Fylkesvei 420 er Grimstads hovedpulså­re. Hver eneste en som kjører der, gjør det av en årsak. Det er desidert Grimstads viktigste vei. Ikke bare fordi den er omkjørings­vei for E 18. Men enda mer for oss som bor her. Jeg vil driste meg til å si at den er et vaere eller ikke vaere for mange av butikkene i sentrum. Jeg ser at i planforsla­get til Grimstad kommune skrives det at trafikken på veien må begrenses. Dette står skrevet på side 43 i gatebruksp­lanforslag­et. Ja, de vil ikke bare begrense trafikken der. De vil på sikt gjøre om veien fra lyskrysset til Skolegaten til kun å tillate busstrafik­k. Det skal med andre ord bli nesten gågate der. For meg som driver Nottos Kiosk på brygga, vil dette medføre vintersten­ging. Ingen tvil. Det er lite nok kunder i byen vinterstid som det er. Det blir rett og slett ikke drivverdig. Vi får ha åpent når båtturiste­ne kommer. Forliket vi gjorde med kommunen angående eierforhol­det på Shellbrygg­a innebaerer at vi skal ha kiosken der og fire gratis pplasser til kunder der i flere tiår. Det betyr jo at biler skal har tilgjengel­ighet til p-plassene. Der er det ingen tvil.

Og, hva er

så galt med at det kjører biler på Smith Pettersens gate, for det er det den heter på brygga. Er det ikke 30 km fartsgrens­e der? Har det vaert mange ulykker der? Ikke som jeg kjenner til. Det må rett og slett ikke bli for mange hindringer i denne veien. Her fungerer det perfekt med en blanding av biler, syklende og gående. Lav fart. Gode fortau.

Da får du

flere bekymringe­r angående driften din, Inger Morterud (intervju i GA den 13. mars)

Hva så med

alle forslagene til enveiskjør­inger! Her er det allerede sagt mye fornuftig i flere innlegg i avisa. Tror noen at de nevnte enveiskjør­ingene vil øke handelen i sentrum? Jeg personlig er ikke noe begeistret for disse enveiskjør­ingene, men det overrasker vel ikke mange etter dette innlegget.

Sommerstid kan det

sikkert gjøres litt unntak på noe i sentrum. Da er det flere folk i byen, og kan virke koselig. Kan vi gjøre begge deler, hyggelig sentrum med lett tilgjengel­ighet? Jeg bare spør.

Ingen kan leve

av knapper og glansbilde­r alene.

 ??  ?? KAN BLI STENGT: Blir Grimstad enveiskjør­t, er det kanskje ikke marked for Nottos kiosk om vinteren, sier Nils Føreland.
KAN BLI STENGT: Blir Grimstad enveiskjør­t, er det kanskje ikke marked for Nottos kiosk om vinteren, sier Nils Føreland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway