Grimstad Adressetidende

Klinket til med bronse i NM

Nora Naessen og resten av Team Sør klinket til med bronsemeda­lje i senior-NM i svømming torsdag.

- SVØMMING Rune Helle og Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Distansen jentene tok medaljen på var på 4x200 meter fri. Her svømte Nora Naessen ifølge rapportene langt under persen sin.

Jentene lå også an til å gjøre det bra på 4x50 meter medley, hvor de var tredje best i forsøket, men så ble de dessverre disket for tyvstart, og medaljemul­igheten røk.

Senere i helgen skal Nora Naessen delta på 1500 meter fri individuel­t, og 200 meter fri.

Ikke fornøyd

Den beste individuel­le prestasjon­en til en Grimstad-svømmer så langt i årets kortbaneNM i Baerum sto Torbjørn Udjus (25) for torsdag.

Gutten som kommer fra Grimstad, men som nå bor i Oslo og svømmer for Oslo IL ble nummer åtte på 50 meter fri da NM kortbane startet i Baerum torsdag. Grimstadgu­tten teller på knappene om han vil satse videre.

– Helgens prestasjon­er og opplevelse­n av hele mesterskap­et totalt vil avgjøre om jeg satser mot sommerens langbane NM, forteller han.

Torbjørn gjorde 23,26 da han ble nummer åtte. Det er bare seks baner i Nadderudha­llen. Derfor holdt ikke dette til finale. Det er utrolig høyt nivå i Norge på fri-sprinten for herrer for tiden. To utlendinge­r var topp tre i forsøket.

– Plassering­en er vel ikke veldig svak, men jeg hadde håpet å svømme fortere, innrømmer Torbjørn som har 22,79 som personlig rekord. 23,03 og 23,00 var de to siste plassene av de seks inn i finalen.

– Her burde jeg vaert, konstatere­r Torbjørn etter sin normalt klart beste øvelse.

Han innrømmer at han ikke hadde noen tro på pers, men at han håpet på finale.

Uviss fremtid

Etter jul tok Torbjørn fire ukers pause.

– Det gikk tungt inn imot nyttår. Jeg svømte dårlig, og jeg hadde ingen glede av verken trening eller konkurrans­er. Nå har det kommet seg litt, men fremtiden er uviss, understrek­er han.

I tillegg til Nora Naessen og Torbjørn Udjus er det også flere andre svømmere med Grimstad-tilknytnin­g på plass i årets NM. Arendalsgu­tten Teodor Bernstein som svømmer for Grimstad svømmeklub­b er med, det samme er Juni Refstie Iversen og Herman Broen.

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? MEDALJE: Denne gjengen sikret bronse til Team Sør torsdag. Nummer tre f.v. er vår egen Nora Naessen.
FOTO: PRIVAT MEDALJE: Denne gjengen sikret bronse til Team Sør torsdag. Nummer tre f.v. er vår egen Nora Naessen.
 ?? FOTO: RUNE HELLE ?? STERK PRESTASJON: Torbjørn Udjus ble nummer åtte på 50 meter fri i NM. torsdag.
FOTO: RUNE HELLE STERK PRESTASJON: Torbjørn Udjus ble nummer åtte på 50 meter fri i NM. torsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway