Grimstad Adressetidende

Ny sjef, ny rekord, ny messe

I det mange båter fortsatt ligger under snøen, jobbes det nå iherdig med å gjøre alt klart til årets båt- og fritidsmes­se. Ny messegener­al er på plass, og han har fått rekordmang­e utstillere til messa.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

GTIF måtte nok en gang til Lillesand for å finne en ny messegener­al for Sørlandets båt- og fritidsmes­se. Han har skaffet flere utstillere og båter enn noen gang.

– Jeg tror vi allerede har slått den tidligere rekorden med antall båtutstill­ere og båter på messa. Vi er i dialog med de siste utstillern­e nå for å få dem på plass og høre hvilke og hvor mange båter de kommer med. Mens den tidligere rekorden var rundt 85 utstilte båter her, er vi nå oppe i over 90 og tror vi kommer til å lande på rundt 100. Dette forteller den nye messegener­alen på Sørlandets båt- og fritidsmes­se, Bjørnar Heldal, til Adressa. Messa ble tidligere arrangert i Pollen i Arendal, men ble for noen år siden flyttet til Grimstad etter at den ble lagt ned der.

Måtte til Lillesand igjen

Tidligere har den vaert ledet av en utflyttet Lillesands-mann, Kenneth Amodei, men han takket for seg etter fjorårets messe. Nå har arrangøren­e, Grimstad Turn- og Idrettsfor­ening, GTIF, fått en ny general til å overta jobben, og nok en gang måtte de til Lillesand for å finne rett mann. Valget falt på Bjørnar Heldal, kompisen til Kenneth Amodei. Han gleder seg til å overta ansvaret for messa. – Grunnen til at jeg ville overta denne jobben var fordi jeg fikk en henvendels­e fra Kenneth. Han skulle ut og visste derfor at de trengte en ny mann. Vi vokste opp sammen i Lillesand, og han kjente dermed godt til meg og mine kvalifikas­joner med å arrangere ulike eventer og arrangemen­ter. Jeg tror også han var trygg på at jeg var en mann han kunne anbefale for GTIF. Jeg ble derfor invitert til noen møter med dem, og syntes dette virket både interessan­t og spennende, sier Heldal.

En erfaren eventmaker

Og slik ble det altså. Selv om Heldal er ny på Sørlandets båtog fritidsmes­se, er han likevel langt fra ny på arrangemen­tssiden. Han er blant annet mannen bak det svaert populaere stupearran­gementet «Sup og stup» i Lillesand. Han har i tillegg drevet med ulike arrangemen­ter og eventer i 15–20 år, og har vaert med på Quart og Hove, har vaert med på Døgnvillfe­stivalen i Tromsø i sju år, og har arrangert flere konserter og turneer rundt omkring i Norge. Men båtmesser har han ikke drevet så mye med tidligere. – Nei, båt- og fritidsmes­ser har jeg ikke drevet så mye med tidligere, så messe er litt nytt for meg. Eventer og større arrangemen­ter over noen få dager har jeg imidlertid drevet mye med og her er formatet mye av det samme: inngjerdin­g, god sikkerhet og alle fasilitete­r skal på plass i løpet av kort tid. Dette kan jeg. Nå er det jo også slik at jeg ikke skal gjøre alt dette selv. Styret i GTIF har jo drevet med dette i mange år nå, og kan dette. Jeg håper jeg kan bidra til å dra arrangemen­tet litt videre og gjøre opplevelse­n litt bedre for både utstillere og publikum slik at de vil komme tilbake, sier han.

Båter på 50 og 60 fot

Heldal sier at dette ikke bare handler om hvor mange stands man har, men om hva slags stands og om dette er noe som interesser publikum og trekker folk. – Det første jeg vil gjøre er derfor å få mange båter hit. Dernest vil jeg prøve å få noen litt store båter hit. Båter som Princess eller Sunseeker på 50 og 60 fot. Jeg har jobbet litt med å få noen slike båter ned hit, men det er ikke bare lett. De har for det første ikke en haug med slike båter på lager. De selges jo på bestilling. I tillegg er det kostbart å få dem ned hit til Grimstad. Det koster flere titusen bare i drivstoff, men vi prøver å løse dette. Slike båter som dette trekker jo folk, og det har etter hvert blitt flere mennesker også her på Sørlandet som har kapasitet til å kjøpe slike båter. Dette kan dermed trekke en ny type folk på messa vår, sier Heldal. Svein Øksenberg, leder av messestyre­t i GTIF, sier de nå ville prøve noe nytt og at de må trekke inn noen som kan litt om hvordan man skal drive en slik messe. – Det er jo mye jobb i dette, og vi andre i styret jobber jo fulltid. Derfor bestemte vi oss for å gi jobben til Heldal etter at vi hadde pratet med ham, sier Øksenberg som tror årets messe blir fullbooket av utstillere.

 ??  ??
 ??  ?? NY SJEF: Bjørnar Heldal (t.h.) fra Lillesand er blitt ny messegener­al i Sørlandets båt- og fritidsmes­se. Det gleder Svein Øksenberg, leder av messestyre­t, seg over.
NY SJEF: Bjørnar Heldal (t.h.) fra Lillesand er blitt ny messegener­al i Sørlandets båt- og fritidsmes­se. Det gleder Svein Øksenberg, leder av messestyre­t, seg over.
 ?? ARKIV ?? SKAL SYDE IGJEN: Slik vil det kanskje se ut igjen om noen få uker langs bryggene når Sørlandet båt- og fritidsmes­se arrangeres igjen.
ARKIV SKAL SYDE IGJEN: Slik vil det kanskje se ut igjen om noen få uker langs bryggene når Sørlandet båt- og fritidsmes­se arrangeres igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway