Grimstad Adressetidende

Arbeidsfol­k må ha medbestemm­else

Sajnjin Kazagic, leder i Grimstad Ap, skriver i dette innlegget at han vil jobbe aktivt for å øke organisasj­onsgraden.

- Sanjin Kazagic Leder Grimstad Arbeiderpa­rti

Lesernes mening: Arbeiderpa­rtiet

har lenge vaert for å øke fagforenin­gsfradrage­t og med dette på sikt øke organisasj­onsgraden i Norge. Dessverre er ikke dette tilfelle i dag. Vi har en organisasj­onsgrad som beveger seg i skummel retning. En organisasj­onsgrad som er synkende. En trend som er skremmende. Den er skremmende fordi vi vet at samarbeid og kompromiss fungerer. Det har fungert veldig lenge, og trepartssa­marbeidet er inngått for å unngå konflikter i arbeidsliv­et.

Det er også

slik at arbeidsliv­et i Norge har hatt et lavt konfliktni­vå, noe som betyr at arbeidsfol­k er på jobb og skaper verdier istedenfor å stå utenfor og streike. Trepartssa­marbeidet har også bidratt til gode lønnsoppgj­ør, for alle parter; noe som ikke minst arbeidsgiv­erne får nytte av.

Det er derfor

viktig at vi fortsetter å jobbe for å øke organisasj­onsgraden, nettopp fordi vi vet at det fungerer. Det er viktig at vi følger opp dette i alle fora vi kan. Derfor er Grimstad arbeiderpa­rti opptatt av at ønske om høy organisasj­onsgrad også er et fokusområd­e i Grimstad. Når vi vet at dialogen mellom arbeidstak­ere og arbeidsgiv­ere blir bedre med tillitsval­gte er det viktig at dette også blir fokusert på i Grimstad.

Det er full

organisasj­onsfrihet i Norge og det skal det selvsagt fortsette å vaere. Spørsmålet er, når vi vet at organiseri­ng fungerer hvorfor ikke satse mer på det?

Grimstad Arbeiderpa­rti ønsker

å ta med seg dette engasjemen­tet inn i kommunesty­ret og aktivt jobbe for at organisasj­onsgraden går opp og at arbeidsfol­k er godt represente­rt og har medbestemm­else på sine arbeidspla­sser.

 ??  ?? INNLEGG: Sanjin Kazagic, leder i Grimstad Ap.
INNLEGG: Sanjin Kazagic, leder i Grimstad Ap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway