Grimstad Adressetidende

Sa nei til FrPs ønske om ny stor ungdomssko­le

Line Ostad (H) gikk til angrep på FrP og Terje Stalleland­s drøm om en ny, stor ungdomssko­le. Hun ville heller ikke ha noe av Venstres forslag om å legge ned Fjaere ungdomssko­le.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Da skolepakke tre var til behandling i formannska­pet øynet Terje Stalleland (FrP) et aldri så lite håp om at han denne gangen, etter 10 år, endelig kunne få realisert drømmen sin om å få en ny stor ungdomssko­le i Grimstad. Han ble nemlig ikke like kontant avvist som partiet har blitt tidligere for denne ideen, og til og med ordførerpa­rtiet KrF og Høyre var positive til disse tankene i formannska­pet.

Men det var der. For da saken kom til kommunesty­ret på tirsdag fikk pipen en annen låt. Høyres representa­nt i oppvekst og utdannings­utvalget, Line Ostad, fortalte hvor omfattende utvalget har jobbet med denne saken. De har blant annet lest tilstandsr­apporter, besøkt skolene som er omfattet av saken, de har møtt foreldre, elever og ansatte og pratet med dem og jobbet seg gjennom alle innspillen­e som er kommet inn i saken.

– Må få Fjaere på plass

Hun relanserte derfor utvalgets opprinneli­ge vedtak i saken, som innebar å ta ut Venstres forslag fra formannska­pet. De ville nemlig få en sak til vurdering der en skulle se på konsekvens­ene av å legge ned Fjaere ungdomssko­le og flytte disse elevene til andre, eksisteren­de skoler. Dette mente hun var et dårlig forslag. For det første er Grimstad ungdomssko­le full i dag, Fevik skole har noe kapasitet, men denne skolen ble bygd litt for stor for å ta imot den kommende elevvekten som vil komme fra det nye boligfelte­t på Linnheia. Hun var også sterkt kritisk til at politikern­e skulle vedta noe som vil forsinke en utbedring av Fjaere barneskole.

– Denne skolen trenger sårt en utbedring, sa hun.

Mange argumenter mot FrP

Hun var heller ikke noe begeistret for FrPs forslag om en ny stor ungdomssko­le i campusområ­det. For det første syntes hun ikke det var er relevant argument å si at Sørild, som en privat aktør, trenger penger når politikern­e skal bruke millioner av kroner på å flytte elever fra forholdsvi­s nye og godt fungerende bygg i stedet for å pusse opp eldre og slitne bygg.

For det andre har også både Holviga og Grimstad ungdomssko­ler i dag et godt samarbeid med Dahlske i det de sender elever dit for å ta undervisni­ng på høyere nivå.

For det tredje var hun svaert kritisk til at kommunen vil tjene noe når de likevel må sende mange elever med skoleskyss.

– Hvilket belegg har FrP da for å si at man vil spare penger på å slå sammen disse skolene utover en antagelse om stordrifts­fordeler? spurte hun.

Terje Stalleland (FrP) prøvde seg med en forsonende og åpen tilnaermin­g, og sa at deres forslag ikke måtte ses på som noe mistillit mot oppvekstut­valgets arbeid, men at partiet ikke er så konservati­ve som Ostad og at de ser en del muligheter når denne saken nå først er kommet opp.

Han sa også at han hadde fått en del støtte fra både andre politikere, elever og foreldre som var positive til partiets forslag, og at han var åpen for å forhandle med de andre partiene for å se om det var noe de kunne bli enige om.

Knut Mørland (KrF), leder av oppvekst- og utdannings­utvalget, mente resten av kommunesty­ret måtte høre på og ta hensyn til det gode arbeidet som har vaert gjort i dette fagutvalge­t. De har blant annet derfor kommet fram til godt forslag alle representa­ntene der har stått bak.

– Hva skal vi ellers med slike fagutvalg? spurte han.

Venstre har skiftet side

Marit Grefstad (Ap), som også sitter i dette utvalget, viste til at det har vaert gjort et godt arbeid med denne saken der, og at hun ville gå inn for deres forslag.

– Jeg er også imot FrPs forslag om en stor ungdomssko­le, sa hun.

Det hun derimot var for var at Frivoll skole fortsatt skal bevares og at denne skal utbedres/ utvides. Hun foreslo derfor det.

Arne Kristian Ekra (V) gjorde det også klart at han har skiftet syn i spørsmålet om en stor ungdomssko­le i byen. Mens han tidligere var imot dette, akkurat som tidligere ordfører Hans Antonsen også var en sterk motstander av dette, er han nå blitt for det. Han ville derfor støtte FrPs forslag, slik resten av gruppa også gjorde.

Til tross for dette fikk FrPs forslag bare ni stemmer, seks fra partiet selv og tre fra V, og falt. Oppvekstut­valgets vedtak fikk imidlertid stort flertall og ble vedtatt, det samme fikk Grefstads forslag.

 ??  ??
 ??  ?? NEI: Line Ostad (H) vil absolutt ikke ha en ny, stor ungdomssko­le i campusområ­det. Hun vil også at Fjaere barneskole nå må bli prioritert.
NEI: Line Ostad (H) vil absolutt ikke ha en ny, stor ungdomssko­le i campusområ­det. Hun vil også at Fjaere barneskole nå må bli prioritert.
 ??  ?? I SLAGET: Terje Stalleland prøvde seg med en åpen og inviterend­e tone.
I SLAGET: Terje Stalleland prøvde seg med en åpen og inviterend­e tone.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway