Grimstad Adressetidende

Nå er arbeidet offisielt i gang

Nå er byggingen av I4 helse-laben på UiA offisielt i gang. Tone Torps pekefinger fikk jobben med å sette det hele i gang.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Onsdag klokken tolv kunne Tone Torp trykke på knappen, og skyte den første salva på tomta hvor vi i august 2019 skal finne I4 helselaben.

– Jeg har aldri sprengt før, så dette var min første salve. Det var veldig gøy å få vaere med på. Jeg er opptatt av både innovasjon og mennesker i tjenesten, sier Tone Torp. Hun sitter selv i rullestol, og har engasjert seg i ulike prosjekter i Foreningen for Muskelsyke. Hun var med på en workshop i fjor høst, og ønsker å bidra til at dette prosjektet blir så bra som mulig.

– Jeg håper at dette bygget skal sørge for at Grimstad kommune får utnyttet velferdste­knologien og folkene sine på en best mulig måte, sier hun.

Torp ser ikke bort ifra at hun vil følge byggingen tett, og saerlig i innspurten.

– Det kan nok kanskje hende at jeg vil vaere litt med i sluttspurt­en, og se til at de ikke gjør ting her som står i veien for oss med rullestol, eller andre med andre hjelpemidl­er, sier hun.

Godt samarbeid

Ordføreren var selvsagt på plass, og han var storfornøy­d.

– Dette er en stor dag, og det er fantastisk å få vaere med på dette her. Det er utrolig hva vi kan få til i Grimstad når vi bare står sammen. Gode krefter samarbeide­r, og da får vi til fantastisk­e ting. Dette er ett fremtidsre­tta velferdste­knologisen­ter hvor forskning, utvikling, naeringsli­v og akademia, skal kombineres nettopp med dem som skal ha tjenesten, det er noe helt unikt. Dette kommer til å ha stor betydning for Grimstad, men og for regionen. Jeg tror også det vil få nasjonal betydning, sa ordføreren.

Det samme sa Johan Martin Ugland, som represente­rte J.B Ugland Holding.

Han fortalte også om de energimess­ige fordelene dette bygget vil få. Det skal som kjent vaere 21 energibrøn­ner der som skal sørge for mye av oppvarming­en og kjølingen av bygget, samt at det skal bygges solcellepa­neler der, som skal sørge for en del av byggets energibeho­v.

Viserektor for forskning, formidling og nyskapning, Stephen Seiler skrøt for øvrig av kommunen, av JBU, av folk på UiA som har vaert involvert i prosjektet, samt av andre som har vaert involvert i planleggin­gsprosesse­n.

Universite­tsdirektør Seunn Smith-Tønnessen hadde også noen ord å komme med. Blant annet sa hun:

– Vi på Universite­tet gleder oss til å se dette bygget reise seg, og se hva vi kan få til av samskaping både internt og med omgivelsen­e våre. Så det er bare å spa på så fort dere kan Johan Martin, så er vi klare til å innta bygget.

Stort bygg

Etter sprengning­en, og talene var det tid for servering, der mange fornøyde representa­nter fra Grimstad kommune, Ugland holding AS, Universite­t i Agder og andre sentrale samarbeids­partnere var på plass.

Det er et stort nybygg som skal reises, og det blir knyttet sammen med eksisteren­de bygg. Nybyggdele­n er på drøye 3600 kvadratmet­er.

Grimstad kommune skal leie drøye halvparten av arealet. Hovedambis­jonen er at alle fagmiljøen­e skal ha kort vei til hverandre. I4 Helse skal vaere en nasjonal arena for innovasjon innen helse og omsorg, hvor velferdste­knologi og helseløsni­nger utvikles fra idé til skalerbar gjennomfør­ing og varig anvendelse.

Bygget skal stå ferdig i august 2019.

 ??  ??
 ??  ?? SPENNING: Det var mange som var kommet for å få med seg starten av byggetrinn­et for i4 Helse. Viserektor for forskning, formidling og nyskaping Stephen Seiler ledet det hele.
SPENNING: Det var mange som var kommet for å få med seg starten av byggetrinn­et for i4 Helse. Viserektor for forskning, formidling og nyskaping Stephen Seiler ledet det hele.
 ??  ?? PÅ PLASS: Andreas K.L. Ugland, Johan Benad Ugland, Carina Ugland og Johan Martin Ugland var på plass. Her foran der det ble sprengt.
PÅ PLASS: Andreas K.L. Ugland, Johan Benad Ugland, Carina Ugland og Johan Martin Ugland var på plass. Her foran der det ble sprengt.
 ??  ?? FORNØYDE: En gledens dag mente F.v. Andreas K.L Ugland, Johan Benad Ugland og Kjetil Glimsdal.
FORNØYDE: En gledens dag mente F.v. Andreas K.L Ugland, Johan Benad Ugland og Kjetil Glimsdal.
 ??  ?? SMELL: Det var Tone Torp som fikk gleden av å smelle av den første offisielle kruttsalva for I4 helse.
SMELL: Det var Tone Torp som fikk gleden av å smelle av den første offisielle kruttsalva for I4 helse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway