Grimstad Adressetidende

Lover klar bane for Jerv

Banemester TorWilly Kylland lover at Levermyr skal vaere klar til Jervs serieåpnin­g søndag. Topp forhold forventer han først i mai.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Jeg garanterer ikke en slett gressmatte, men jeg garanterer at banen skal vaere klar til søndag. Forutsetni­ngen for den første seriekampe­n i år er betrakteli­g bedre i år enn i fjor. I år er det mye gress der, selv om det ikke er grønt. I fjor var det veldig mye jord der, og mye humper. Det vil vaere bedre der i år, sier Tor-Willy Kylland.

19. mars måkte Kylland og resten av banemannsk­apet på Levermyr bort snøen fra matta. Etter noen dager, hadde den siste snøen smeltet bort.

– Banen så grei ut etter at vi måkte den for snø. Det siste lille av det hvite som lå igjen fikk smelte selv, etter at vi hadde tatt på CMA (middel som gjør at det smelter fortere), før vi la på duk før kulden kom igjen før påske. Nå har banen fått tørket bra opp, og vi tok av duken mandag. Nå skal banen få vaere i fred, vi legger kun på duk om det blir meldt kuldegrade­r igjen, sier Kylland.

Stadig innom yr

Tirsdag snødde det i Grimstad, men det var ikke noe ødeleggend­e for Levermyr-matta.

– Det kom veldig lite snø, og det var såpass mildt at det ikke gjorde noe. Den snøen skal bare få smelte av seg selv, og om det kom snø eller regn spilte egentlig ingen rolle, sier banemester­en. Banen skal nå få ligge i fred fram til lørdag. Da skal den siste finishen gjøres.

– På lørdag skal vi tromle banen skikkelig, vi skal merke den, og gjøre de tingene vi bruker å gjøre før kamp, slik at den er klar til søndagens kamp, sier banemester­en.

– Hvor ofte har du sjekket yr.no de siste ukene?

– Hehe, det er ofte. Kanskje hver tredje time i snitt, sier han.

Grønn i mai

Tor-Willy Kylland er banemester på Levermyr, men har med seg et dyktig team for at banen skal bli klar.

– Jeg tror ikke folk helt skjønner hvor mye tid som blir brukt på denne banen, det er ikke bare å klippe gresset på den for å si det slik. Men vi er mange som bidrar, fra rådhuset og helt ut. Blant annet gjør Dan Audun Jakobsen og Pål Bach en viktig jobb her, sier han.

Etter ønske fra Jerv-trener Arne Sandstø skal Jerv-guttene få testet banen lørdag.

– Hvordan blir forholdene på søndag?

– Banen blir nok ikke grønn, men det er jo naturens gang. Den vil vaere betrakteli­g bedre enn i fjor, men noen humper må nok spillerne regne med.

– Når vil banen vaere på sitt beste?

– Det kommer helt an på temperatur­er og slik, men jeg håper den er grønn og fin i mai. Vi jobber dag for dag for å få til det, men naturen må gå sin gang, avslutter Kylland og minner samtidig folk om å ikke gå på banen, da den trenger mest mulig ro akkurat nå.

Jerv serieåpner søndag mot Ullensaker/Kisa.

 ??  ?? LEVERMYR: Slik så banen ut midt på dagen onsdag. Det meste av snøen hadde smeltet, men vi ser fremdeles store snøhauger enkelte steder, blant annet der spillerne bruker å varme opp.
LEVERMYR: Slik så banen ut midt på dagen onsdag. Det meste av snøen hadde smeltet, men vi ser fremdeles store snøhauger enkelte steder, blant annet der spillerne bruker å varme opp.
 ??  ?? OPTIMIST: Tor-Willy Kylland er optimist, og er sikker på at banen blir spilleklar og fin til søndagens kamp. Kommunen gjør alt hva de kan.
OPTIMIST: Tor-Willy Kylland er optimist, og er sikker på at banen blir spilleklar og fin til søndagens kamp. Kommunen gjør alt hva de kan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway