Grimstad Adressetidende

Tilliten må gjenreises

-

➤ Et overvelden­de flertall stemte nei til å politianme­lde innkjøpssa­ken. Det var ikke synliggjor­t noen konkrete holdepunkt­er for at det var begått straffbare handlinger. Heller ikke kommunens innleide granskere hadde avdekket forhold som ga skjellig grunn til mistanke. Jarle Christians­en (Ap) tilhørte mindretall­et som ville gå til politiet med saken på grunn av mangel på svar om hvordan Farm In Action fikk sin første kontrakt.

➤ Det er ikke gitt at saken er over med dette. Ny informasjo­n kan selvsagt dukke opp, men foreløpig er det satt punktum for denne delen av innkjøpssa­ken. Forholdet til varslerne har kommunen derimot ikke landet ennå. De får prisverdig støtte gjennom et folkelig engasjemen­t.

➤ Selv om flertallet avviste å gå til politiet, har innkjøpssa­ken gjort stor skade på kommunens omdømme og sendt tilliten ned til et bunnivå blant mange innbyggere. Det rammer også ansatte som har skjøttet oppgavene sine på uklanderli­g vis, og likeledes troverdigh­eten til lokaldemok­ratiet og de folkevalgt­e. Det kommer blant annet til uttrykk i kommentarf­eltet på Facebook, der sammenheng­en mellom faktisk sakskunnsk­ap og drøye påstander er omvendt proporsjon­al.

➤ Kommunen, med rådmann og ordfører i spissen, står foran et møysommeli­g arbeid med å gjenoppbyg­ge tillit.

 ??  ?? SAI NEI: Flertallet i kommunesty­ret sa nei til å politianme­lde innkjøpssa­ken. Her er ordfører Kjetil Glimsdal (t.v.), varaordfør­er Per Svenningse­n og Jarle Christians­en. Sistnevnte stemte for å anmelde.
SAI NEI: Flertallet i kommunesty­ret sa nei til å politianme­lde innkjøpssa­ken. Her er ordfører Kjetil Glimsdal (t.v.), varaordfør­er Per Svenningse­n og Jarle Christians­en. Sistnevnte stemte for å anmelde.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway