Grimstad Adressetidende

Økonomien ikke så god som først antatt

Mens kommunen og rådmann Tone Marie Nybø Solheim tidligere har sagt at kommunen kommer til å få et overskudd på 61 millioner kroner for i fjor, viser dette seg nå å ikke bli fullt så høyt.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

Det kunne kommunalsj­ef Trond-Vegar Johansen fortelle i det siste formannska­pet. Han var da innom for å informere om økonomien i kommunen, og måtte redusere forventnin­gene noe i forhold til det kommunen selv har gått ut med for bare kort tid siden.

For mens rådmann Tone Marie Nybø Solheim i midten av februar stolte kunne informere politikern­e om at kommunen lå an til å få et overskudd på 61 millioner kroner for i fjor, måtte Johansen nedjustere dette noe.

Han sa han hadde fått noen signaler fra revisjonen om at overskudde­t for å fjor likevel ikke kom til å bli på 61 millioner kroner, men noe lavere.

– Vi vet foreløpig ikke helt hva det blir, da det jobbes med dette akkurat nå, sa han.

Ellers var han også innom økonomien per nå. Den viser blant annet at mens stab og støttefunk­sjonene forventes å gå i balanse ved utgangen av februar, ligger det an til et lite merforbruk i kultur- og oppvekstse­ktoren. Her er det saerlig innenfor barnehage og skole at budsjettet er stramt. Sektoren har derfor et merforbruk ved utgangen av februar.

Også i helse og omsorg har det blitt et merforbruk i samme periode. Her er det pleie- og omsorgsdel­en som har fått et merforbruk, og da innenfor boveileder­tjenesten, Frivolltun og Berge gård. De andre enhetene ligger i balanse pr. februar.

Også i samfunn og miljø ligger det an til et lite merforbruk, og dette skyldes ifølge Johansen en kaldere og mer snørik vinter enn normalt.

Han gikk ikke ut med noen tall på noen av sektorene, og ville heller ikke gjøre dette, da de ikke var helt klare ennå.

Trond Erik Bognø (H) lurte likevel på hva det totale underskudd­et på drift pr. februar var.

– Jeg vil ikke slippe tallene nå, men det er ikke noe dramatikk i dem. Det er mer to millioner enn 10, sa han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway