Grimstad Adressetidende

Veteranene bidrar på ungt Amazon- lag

I fjor vinter startet Tommy Egeli sesongoppk­jøringen med kun sju spillere. Nå har han bygget opp et solid Sørlandsla­g, som endelig skal i gang med årets sesong. I dag braker det løs.

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Målet i år er å kjempe på øvre del av tabellen, og i 2019 er kvalik målet. I 2020 tror jeg vi vil vaere virkelig gode, sier Amazon-trener Tommy Egeli.

Han hadde kun sju spillere til rådighet da de startet oppkjøring­en til fjorårsses­ongen. Dette året har vaert helt annerledes, og laget han har fått på beina nå er et Sørlandsla­g man virkelig kan vaere stolte av. Her finner man stort sett jenter fra landsdelen, med noen innslag utenfra.

Valgte Amazon

Tommy Egeli har god kontroll over spillerne i landsdelen, og har fått de fleste som er gode nok for 1. divisjon til Grimstad.

– Vi har hatt et sterkt ønske om å styrke sørlandspr­ofilen vår, og det har vi klart. Så har vi ispedd litt rutinerte spillere, med Kelsey Hood, Ellen Wiersholm og Isabella Hayes, slik at vi kan få en sesong der vi har hodet over vannet hele veien. Så vil den talentfull­e troppen vår bare bli sterkere og sterkere med årene, sier han.

Flere av spillerne hans, deriblant Malene Oland Haugen og Mina Sofie Grøtterød Pedersen, som begge er på J16-landslaget, har fått tilbud fra toppklubbe­r, men de har avslått. De vil spille i Grimstad

– Heldigvis har disse jentene så gode rådgivere i sine foresatte, at de blir vaerende her. Går de til en toppklubb nå vil de fort måtte spille 2. divisjonsf­otball, for de er nok enda litt for uerfarne til å takle Toppseries­pill. Men når disse jentene er ferdige på gymnaset, er de nok klare for Toppseries­pill, og da håper vi selvsagt at det blir i Amazon, sier han.

Solid sentrallin­je

Det var en liten nedtur da Amazon rykket ned i 1. divisjon for noen år siden, men Egeli er klar på at det har vaert bra for spillerne han nå jobber med.

– De jentene her er heldige som har 1. divisjon som sin arena. Vi har en veldig talentfull tropp, og ved at disse unge jentene får spille 1. divisjonsf­otball, så tror jeg de vil lettere ta toppnivået om noen år, enn det jenter på samme alder vil gjøre, selv om de er i en Toppklubb, sier han.

Det er godt over 20 spillere i troppen per dags dato, noe som er en styrke. Egeli forteller at treningsvi­nteren derfor har vaert veldig god.

– I fjor startet vi jo opp med kun sju spillere, mens vi nå er fast en 18–19 spillere. Det vil alltid vaere litt skader og sykdom i en så stor tropp, men det har vaert en veldig god treningsvi­nter, selv om vaeret har bydd på litt utfordring­er for oss, sier han. Egeli sier at saerlig de siste fem ukene har vaert gode treningsuk­er.

– Hva er styrkene til årets Amazon-lag?

– Vi har en veldig god sentrallin­je, med Ellen (Wiersholm) i midten bak, vi har Kelsey (Hood) på midten, og vi har Isabella (Hayes) fremme. Men når det er sagt, så er vi ferdige med det å bekymre oss for at spillerne våre er for unge. Vi har vist at er de gode nok, er de også gamle nok, skryter han.

– Og svakheten til laget?

– Vi skulle gjerne hatt flere venstrebei­nte spillere, og så har vi nok litt å hente på kynisme. Det må vi videreutvi­kle, sier han.

Kastes til ulvene

Amazon serieåpner på Levermyr i dag lørdag, og på motsatt banehalvde­l står en av årets storfavori­tter i 1. divisjon, Øvrevoll Hosle.

– Vi kastes ut til ulvene med en gang, når vi møter storfavori­tten i serieåpnin­gen. Men da får vi en god pekepinn på hva toppnivået i avdelingen er i år, og det er kanskje like greit å se i første kamp. Jeg tror toppnivået til topplaget i fjor var bedre enn det Øvrevoll Hosle kan vise i år, men jeg tror det blir en veldig jevn divisjon. Mange lag har forsterket en del, så det er mange lag som ser bra ut, i alle fall på papiret.

– Kan du si litt mer om årets mål?

– Et av våre mål i år er å ikke gjøre det så spennende som det var i de to kampene på tampen av sesongen i fjor. Vi ønsker å fortsette å vaere like gode som vi var hjemme i fjor, der vi kun tapte to kamper. Vi var det nest beste laget på hjemmebane i fjor, og det ønsker vi å vaere i år også. De andre lagene skal ikke ha lyst til å komme til Levermyr, sier han.

– Og så gjelder det å ta litt flere poeng på bortebane også. I fjor vant vi bare en bortekamp, og det er ikke bra nok. Jeg tror vi kommer til å bli en av outsiderne i år, avslutter Egeli.

Hjemmekamp­en mot Øvrevoll Hosle starter klokken 15.

 ??  ??
 ??  ?? ÅRETS LAG: Denne gjengen danner årets Amazon-lag. I dag serieåpner de hjemme mot Øvrevoll Hosle.
ÅRETS LAG: Denne gjengen danner årets Amazon-lag. I dag serieåpner de hjemme mot Øvrevoll Hosle.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway