Grimstad Adressetidende

– Hvor er stoltheten?

Anne Gurine Hegnar mener en utbygging på Torskeholm­en bør ta utgangspun­kt i byens historie og viser blant annet til Doktor Bergs badeanlegg.

- Anne Gurine Hegnar Grimstad SV

Lesernes mening: Grimstad sentrum – byutviklin­g eller avvikling?

I likhet med mange andre fikk jeg kafeen i vrangstrup­en da ideene til utforming av Torskeholm­en, Hans Hansens brygge og andre områder i sentrum ble presentert i Grimstad Adressetid­ende forrige uke. At ordfører og Venstres Arnt Gunnar Tønnesen også mente at det kunne vaere et godt innspill, var enda mer bekymrings­fullt.

Forslagene viser overhodet ingen tilknytnin­g til noe av byens historie og saerpreg.

Jeg liker selv å rusle langs Akerselva med de gamle fabrikkbyg­ningene som har blitt til kafeer og kulturbygg der, men å flytte den arkitektur­en og ideen til Torskeholm­en og også tette igjen byen med mørk murstein er så historielø­st at det ikke burde vaere mulig.

Kommunens administra­sjon uttaler at det var et ønske om å få fagfolk utenfra til å komme med ideer. Hvorfor må vi ha det? Det byen trenger for å få en god utvikling hvor historien er utgangspun­kt for videre utvikling er fagfolk som forstår betydninge­n av det og skaffer seg nødvendig innsikt.

Når administra­sjonen bestiller idémyldrin­g, må den forankres på en måte som utvikler byen med utgangspun­kt i historien. Det vi har fått presentert er nok en gang en avvikling av byen. En overbygnin­g/bru? Som ser ut som et fiskehjell er også en underlig og fremmed konstruksj­on.

Det blir også spesielt å få presentert bygninger på Fagskoleto­mta på det området det nå bygges barnehage på. Konsulente­r koster og må i alle fall ha rot i virkelighe­ten.

Luksusleil­igheter på Torskeholm­en vil også en hån mot byens befolkning. Torskeholm­en har som nevnt av Trond Berg i torsdagsav­isen en lang tradisjon med blant annet og Fiskebrygg­a å bygge på. Og når det gjelder arkitektur har vi hatt Doktor Bergs badeanlegg og nydelige bygg. Med utgangspun­kt i dette ligger det spennende muligheter for igjen å få Torskeholm­en til å bli et flott område for byens befolkning og turister.

Hvor er stoltheten over egen by og arkitektur blitt av? Forslag om å bruke byens arkitektur blir møtt med at vi kan ikke kopiere fortida, for da blir det kulisser. Men å kopiere fabrikkbyg­ninger fra Akerselva blir fremstilt som trendy og moderne. Det er helt absurd.

Blir det derimot presentert forslag som viser respekt for den byen vi bor i, vil det kunne skapes en positiv holdning til utviklinge­n av Grimstad sentrum.

 ?? ARKIV ?? ENGASJERT: Anne Gurine Hegnar spør i dette innlegget om Grimstad sentrum skal utvikles eller avvikles.
ARKIV ENGASJERT: Anne Gurine Hegnar spør i dette innlegget om Grimstad sentrum skal utvikles eller avvikles.
 ??  ?? SPENNENDE MULIGHETER: Anne Gurine Hegnar skriver om byutviklin­gen. «Når det gjelder arkitektur har vi hatt Doktor Bergs badeanlegg og nydelige bygg», skriver hun. Bildet viser det tidligere badeanlegg­et på Torskeholm­en.
SPENNENDE MULIGHETER: Anne Gurine Hegnar skriver om byutviklin­gen. «Når det gjelder arkitektur har vi hatt Doktor Bergs badeanlegg og nydelige bygg», skriver hun. Bildet viser det tidligere badeanlegg­et på Torskeholm­en.
 ??  ?? POSTKORT: Hegnar vil at planlegger­ne skal ta utgangspun­kt i byens historiske arkitektur når Torskeholm­en planlegges.
POSTKORT: Hegnar vil at planlegger­ne skal ta utgangspun­kt i byens historiske arkitektur når Torskeholm­en planlegges.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway