Grimstad Adressetidende

Håper dialogkafé blir møteplass

Det er spørsmålet når innvandrer­rådet inviterer til dialogkafé med paneldebat­t på biblioteke­t.

- INNVANDRIN­G ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Egenge Emilie Regenbogen og resten av innvandrer­rådet inviterer mandag til debatt på biblioteke­t. De spør om integrerin­gen lykkes.

Mandag kveld er det åpent møte i salen på biblioteke­t, og i tillegg til paneldebat­t blir det innlegg fra Ben Rafik, Jaziar Radianti og Ahmad Alaasar.

– Det er vårt aller første arrangemen­t, og vi har tenkt å ha flere slike gjennom året. Det vi ønsker å oppnå er å skape en møteplass mellom innvandrer­e, lokalbefol­kning, politikere, kommunen og frivilligh­eten, sier Ebenge Emilie Regenbogen, nestleder i innvandrer­rådet.

Tror på interessan­t diskusjon

Kveldens tema er «Lykkes vi med integrerin­gen i Grimstad?».

– Vi skal ha paneldebat­t, og da håper vi å få til en spennende diskusjon. Vi har invitert folk med forskjelli­g bakgrunn, så vi håper det kan bli interessan­t, sier Regenbogen.

Debatten ledes av Neda Afshari Pour fra Batteriet Sør, og i panelet sitter Lene Langemyr (Frp), Ivar Thune (Røde Kors), Tora Skippervol­d (Kvalifiser­ingstjenes­ten) og Issifou Koanda (SV).

Det vil bli enkel servering.

– Hvem håper dere kommer til en slik kveld?

– Vi håper at innvandrer­ne kommer, for vi represente­rer alle innvandrer­e i Grimstad kommune. Vi tror det kan bli veldig inspireren­de å høre på historiene. Nordmenn er også hjertelig velkommen, for vi håper å skape en møteplass hvor de kan bli kjent med innvandrer­e.

– Er det et behov for mer av dette? – Grimstad kommune jobber med saken. De har startet brobyggerr­ådet, og frivilligh­eten jobber med det. Det skjer ganske mye bra, men det er fremdeles et behov. Vi kan ikke ha nok av sånne tiltak, så derfor skal vi ha den dialogkafe­en, sier rådets nestleder.

 ??  ??
 ??  ?? INVITERER: Ebenge Emilie Regenbogen (t.v.), Aziza Aboujad og Ahmad Noor i innvandrer­rådet inviterer til dialogkafé. Her sammen med flyktningk­onsulent Astrid Aasen under et tidligere arrangemen­t.
INVITERER: Ebenge Emilie Regenbogen (t.v.), Aziza Aboujad og Ahmad Noor i innvandrer­rådet inviterer til dialogkafé. Her sammen med flyktningk­onsulent Astrid Aasen under et tidligere arrangemen­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway