Grimstad Adressetidende

Inviterer til show og smak

Apotekerga­arden inviterer til festkveld med smaking av jubileumsb­rygg og underholdn­ing på scenen.

- Red@gat.no

Apotekerga­arden har brygget øl i eget hus i fem år nå. Det markerer daglig leder Kjetil Jørgensen og co med en helt spesiell festkveld.

Det er fem år siden Apotekerga­arden begynte å brygge øl selv, og nå er brygg nummer 100 klar. Dette skal utestedet markere 21. april. Da kommer også Lady Moscow på scenen. Men i tillegg åpner de scenen for lokale talenter og utøvere som ønsker å vise seg frem, synge eller spille. Radio Sprettert vil streame direkte på Facebook og vaere programled­ere for kvelden.

Bryggeri i første

Apotekerga­arden har servert rundt 100.000 glass med egenproduk­sjon siden fra bryggeriet i første etasje. Mikal Vassbotn opplyser i en e-post nøkkelpers­oner som har vaert med helt fra starten av øleventyre­t, deriblant Trond Helland og Willy Utskot, vil vaere til stede denne kvelden.

– I tillegg får vi besøk av Homborsund bryggeri som skal vise frem noen av sine produkter, tilføyer han.

Jubileumsø­let er en variant av en belgisk trippel.

– Den lages med mye humle og blir noe mørkere enn hva man forventer. Vi skal brygge en kraftbombe av et brygg for å feire at vi er kommet så langt, der vi bruker mer av alt vi er glad i: Mye malt, mye humle og en belgisk gjaer for å hylle øllandet vi ser aller mest opp til.

Andre drikkemøns­tre

Daglig leder, Kjetil Jørgensen, drar på smilebånde­t når han sier han klarte å si til Kjetil Jikun at han trodde det ville bli vanskelig å selge ølet deres (Nøgne ø) i 2002. I 2012 svarte Jikun med at: «Dette kom dere aldri til å tjene penger på!». Kjetil var den gangen enig, for det var jo mest for gøy. Men i dag er de skuls.

– Drikkekult­uren har dreid kraftig, fra å drikke mange enheter av samme type, til at gjestene drikker mindre og mer variert. En mer kontinenta­l tilnaermin­g, men selvfølgel­ig ispedd litt vikingkult­ur innimellom. Nå opplever man at to studenter kan sitte i baren på en tirsdag og spise sjokola defondant og drikke porter. Ølen har ikke bare tatt over for vinen, men den har snobbet ned begrepene om mat og drikke i kombinasjo­n, opplyser Jørgensen.

På landsbasis ligger konsumet av håndverksø­l på rundt fem prosent.

– Hos oss selger vi ca. 15 prosent eget produsert, 25 prosent diverse annet mikrobrygg og ca. 60 prosent industriøl. Det er overvelden­e og inspireren­de og oppleve at gjestene er blitt så bevisst på smaker og tør å utforske noe nytt.

 ??  ??
 ??  ?? ENDRET: Kjetil Jørgensen forteller at drikkemøns­teret har endret seg.
ENDRET: Kjetil Jørgensen forteller at drikkemøns­teret har endret seg.
 ??  ?? BRYGGER: Mathias Skodje Sjong skal snart presentere brygg nummer 100 fra Apotekerga­ardens første etasje.
BRYGGER: Mathias Skodje Sjong skal snart presentere brygg nummer 100 fra Apotekerga­ardens første etasje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway