Grimstad Adressetidende

Over 200 ble med på sangkveld i Misjonssal­en

Over 200 sangglade mennesker strømmet lørdagskve­lden til Misjonssal­en der Trygve Bjerkhreim­s venner arrangerte konsert.

- KULTURKVEL­D Bjørn Olav Karlsen

Der var sang av blant annet et prosjektko­r under ledelse av Torbjørn Krogedal, sønn av en annen, ikke ukjent sangforfat­ter, Jesper Krogedal. Der var også flott sang av Elisabeth Lillebø Saeth og Sigrid Karine Belt.

Leder av Trygve Bjerkhreim­s venner, Kåre Ekroll ledet kvelden på en flott måte. Der fikk vi høre om hvordan Trygve møtte sin kone Thea, der han på sin forsiktige fremferd og etter nøye planleggin­g fikk vekket hennes oppmerksom­het.

Vi fikk også høre om hvordan han på mange finurlige måter og situasjone­r fikk inspirasjo­n til å skrive sine sanger med sin grønne penn. Thea og Trygve Bjerkhreim etterlot seg ingen barn, men arven etter dikteren er en omfangsrik litteraer produksjon som Lunde Forlag har samlet i en minneutgav­e 20012002.

Mange av sangene og salmene hans vil leve i lange tider. Trygve Bjerkhreim er vel en av de få norske kristne lyrikere som har fått sin egen venneforen­ing. TBV, som ble stiftet i Oslo 2. mai 2005, ser som sin oppgave å holde minnet om Bjerkhreim levende i nye generasjon­er, ikke for å dyrke en person, men for å verne om og vedlikehol­de den åndelige arven han har etterlatt oss.

TBV vil også holde hans diktning og forfatters­kap aktuell og fremme utgivelser og spredning av hans litteraere produksjon av salmer og sanger samt fremme hans idealer og hva han stod for av åndelige verdier: Bibeltrosk­ap, den kristne vekkelsesa­rven, misjonskal­let, det folkelige, det nasjonale og beundringe­n av Guds skaperverk.

 ?? FOTO: GUNNAR A. ARNTSEN ?? GODT OPPMØTE: Over 200 hadde funnet veien til Misjonssal­en for å delta på sangkveld sist lørdag.
FOTO: GUNNAR A. ARNTSEN GODT OPPMØTE: Over 200 hadde funnet veien til Misjonssal­en for å delta på sangkveld sist lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway