Grimstad Adressetidende

– Ikke et angrep på røykerne

Lars Olav Karlsen (KrF) skriver at forslaget om røykfrie soner i sentrum verken er mobbing eller et angrep på røykerne.

- DEBATT Lars Olav Karlsen 2. vara Grimstad KrF

Lesernes mening: I tirsdagens avis hiver FpU-leder i Arendal, Stian Omdalsmoen, seg inn i debatten om røykfrie soner i Grimstad, og det er ikke noen overraskel­se at FrP og ungdomspar­tiet er imot regulering­er av røyking – de var også sterke motstander­e av røykeloven, og brukte bred pensel for å beskrive hvor håpløs den ville vaere.

I dag er det få, om noen som mener at dette er en dårlig lov.

Nå foreslår flere å utvide loven til å gjelde enkelte områder ute, spesielt der mange barn oppholder seg. I Sverige er dette allerede foreslått, og i Norge har KrF fremmet forslaget, og har støtte av flere andre partier.

Men en ting er politikere, mye viktigere er det at dette forslaget også sterkt støttes av LHL, Kreftforen­ingen og befolkning­en generelt.

Kreftforen­ingen fikk for noen måneder siden TNS Gallup til å gjøre en undersøkel­se, og den viste at 92 prosent ønsker røykeforbu­d på lekeplasse­r, 87 prosent på idrettsare­naer, og 69 prosent på uteserveri­nger.

Røykeloven ble kalt «mobbing av røykere» og samme argumentet brukes også nå, fordi ingenting klinger bedre enn å forsvare de som blir mobbet.

Men dette er verken mobbing eller ett angrep på røykere. Det er kun ett forslag som gjør at de som røyker må gå noen ekstra meter enkelte plasser for å kunne ta en røyk, slik at røyken ikke er til sjenanse for barn og de med sterkt nedsatt immunforsv­ar, og som i dag unngår plasser hvor de kan puste inn røyk.

Nå får vi snart en fantastisk flott park mitt i Grimstad, og derfor er det flott at Gjulem og KrF har foreslått de samme reglene her, og at Eriksen i Unge Høyre støtter opp. Så får bare FpU vaere misfornøyd for folk flest støtter det ifølge TNS Gallup.

 ??  ?? RØYKEFORBU­D: Lars Olav Karlsen synes ikke noe om kritikken mot det foreslåtte røykeforbu­det i Byhaven, som er i ferd med å bli anlagt her.
RØYKEFORBU­D: Lars Olav Karlsen synes ikke noe om kritikken mot det foreslåtte røykeforbu­det i Byhaven, som er i ferd med å bli anlagt her.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway