Grimstad Adressetidende

Ludvigsen vil ta tilbake Fort Fevik

For få år siden var Express helt uslåelige hjemme på Fevik stadion. Det vil gjerne Roy Ludvigsen at de skal bli igjen.

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Det er alltid gøy å vinne fotballkam­per, og det er selvsagt litt ekstra gøy å vinne på hjemmebane. Det hadde vaert utrolig gøy og gjort dette om til Fort Fevik igjen, det er det vi streber etter, sier Express-treneren.

For få år siden var det svaert vrient å komme til Fevik stadion, og i sesongen 2014 tapte de ikke en enste kamp på hjemmebane. Faktisk var siste hjemmetap i august 2013, og så tapte de ikke før i april 2015.

– Det var vanskelig å komme til Fevik for å møte Express, og vi vil veldig gjerne tilbake dit, sier Ludvigsen.

Fremgang

Mandag spilte Express årets første bortekamp, når Våg var motstander i Kristiansa­nd. Mandag venter årets første hjemmekamp, hjemme mot Vindbjart 2.

– Jeg så virkelig fremgang i det jeg så i Våg-kampen. Vi oppførte oss som et fotballag, og vi trakk i samme tråder samme vei. Det mest gledelige var å se igjen litt av det vi har sett offensivt i vinter, og så begynner vi å opptre som et lag defensivt også. Det var gledelig å se at vi er på vei, sier Roy Ludvigsen, som ikke var fornøyd da Express røk ut av cupen tidligere i vår. Det han så mandag var mer likt det han har sett av laget sitt tidligere i vinter.

– Det handlet om å få spillegled­en tilbake. Vi prøver jo å ta alt med godt humør, og det er som jeg har sagt i alle år; vi er så privileger­te som kan holde på med fotball, og da må det i alle fall gjenspeile seg på kampdag ute på gressmatta. Vi rundt laget må også opptre med godt humør, det nytter ikke å vaere pottesur, det smitter det også, sier Ludvigsen.

Som barn

Nå er det Vindbjart 2 som venter, og som det ofte er med andrelag er det umulig å si hva som møter dem

– Vi vet ikke hvilke spillere Vindbjart kommer med, men vi regner med at vi vil få se krydderfot­ballen de påstår de spiller. De ønsker å fremstå som et spillende lag, slår lite langt og spiller typisk Sørlandsfo­tball med 4-3-3, der de ønsker å doble på kantene, og utnytte mellomromm­et til motstander­en. Vi vet litt om spillestil­en deres, registrere­r hvem de kommer med av spillere, men aller mest må vi bare fokusere på oss selv, og tenke mest mulig på vår egen utvikling.

– Årets første hjemmekamp, ekstra nerver da?

– Vi prøver å minimalise­re forskjelle­n på borte- og hjemmekamp, men det gjelder å finne det riktige spenningsn­ivået. Redselen for å tape må ikke bli større enn gleden det er å vinne. Nå gleder vi oss som noen unger til å komme i gang hjemme på Fevik, avslutter Ludvigsen.

Kampen spilles på OSM stadion. Etter planen skal Express ha sin første kamp på vanlig gress i begynnelse­n av mai.

 ??  ?? TRENT GODT: Express har trent godt den siste tiden, i følge Express-trener Roy Ludvigsen. Mandag er de klare for å spille
TRENT GODT: Express har trent godt den siste tiden, i følge Express-trener Roy Ludvigsen. Mandag er de klare for å spille

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway