Grimstad Adressetidende

Fikk besøk av forbildene

Damelaget til Amazon serieåpner i helgen. Sist helg inspirerte de de unge spillerne i klubben.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Sist helg var 24 jenter født i 2008 og 2009 på plass i Naturmurha­llen på Landvik for å gjennomfør­e sin årlige treningsle­ir.

– Dette er en treningsle­ir der vi har fokus på det sosiale. Jentene treffes over en lengre periode, og det blir en hyggelig kveld, der også foreldre får bedre tid til å samles og til å bli kjent, forteller en av trenerne på laget, John Ove Omland.

Dans og moro

Fredagen startet med at en gjeng fra A-laget kom og instruerte jentene på en av treningsøk­tene.

– Jentene syns alltid det er stas når forbildene fra A-laget kommer på trening. For oss som trenere er det litt rart å se på jentene fra tribunen, men det er også veldig moro. Jentene hører ekstra godt etter når de får beskjeder fra forbildene, og så kommer jo de med litt annen trening enn de er vant til. Blant annet danset de litt denne gangen, til veldig høy musikk, og det syns de var veldig gøy, sier han.

Etter at A-laget hadde vaert innom ble det taco-kveld etterfulgt av frilek. Så var det natta, og jentene, de overnattet i hallen.

– De var tidlig oppe, for det er rart med det, når en jente våkner, så våkner alle. Det er noe med den dominoeffe­kten, ler Omland.

Trøtte jenter

Det ble felles frokost, litt frilek før første økt. Senere på dagen ble det internturn­ering, der også jentene som spiller fotball og som er født i 2010 fikk vaere med.

– Det var noen trøtte jenter her på lørdagsett­ermiddagen, men jeg tror de hadde hatt en veldig fin treningsle­ir, sier treneren.

– Hvor viktig er det at de unge jentene har disse store Amazonjent­ene å se opp til?

– Jeg tror absolutt det er viktig. Det er bra å ha noen å se opp til. Det er veldig gøy at A-laget bidrar, og ser de unge spillerne i klubben, og så bidrar jo våre jenter igjen på A-laget når de er balljenter. Vi hjelper hverandre, avslutter Omland. ➤

 ?? FOTO: PRIVAT ?? STOR STAS: Amazons 08-09-lag syns det var veldig stas å få besøk av spillere fra Amazons damelag, da de hadde treningssa­mling nylig.
FOTO: PRIVAT STOR STAS: Amazons 08-09-lag syns det var veldig stas å få besøk av spillere fra Amazons damelag, da de hadde treningssa­mling nylig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway