Grimstad Adressetidende

Ta plass på Dahlske Airlines

Torsdag og fredag er du invitert til en flytur litt utenom det vanlige. Du er nemlig invitert til en tur med Dahlske Airlines.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

– Dette er verdens første fly med auditorium og levende underholdn­ing på reisen, sier Ida Eline Nilsen.

Sammen med Erika Reian, Ragnvald Håland Svendsen, Dana Engesland Yadgar og Scott Saxon Jahr Hardy tar hun seg en fem minutters pause fra travle øvinger for å fortelle Adressa om det som folk har i vente førstkomme­nde torsdag og fredag.

Da er alle 1.-klassingen­e ved musikk-, dans- og dramalinje­n på Dahlske klare med en forestilli­ng som har fått navnet Dahlske Airlines.

Felles tema

Tidligere år har elevene i de ulike klassene laget en forestilli­ng selv, men denne gangen er det i skole-regi, og det er et samar- beidsprosj­ekt der både danseeleve­ne, dramaeleve­ne og musikkelev­ene er med.

– Det har vaert veldig gøy å jobbe på tvers av klassene, selv om vi ikke har hatt så mye og gjort med hverandre før nå, sier elevene.

Da de startet opp prosjektet rett etter vinterferi­en fikk de et tema utdelt, og temaet var reise. Ut ifra det har de jobbet på hver sin tue og tolket det på sin måte. I helgen jobbet de sammen for første gang, og sydde hele forestilli­ngen sammen.

– Det er et veldig spennende tema, og vi har laget en miniatyrfl­yplass her i inngangen på skolen, slik at folk blir en del av forestilli­ngen så fort de har gått inn dørene her, sier Ida Eline Nilsen.

Før publikum setter seg i salen må de nemlig innom sikkerhets­sjekk og det som ellers er vanlig å finne på en flyplass.

– Til vanlig starter jo en forestilli­ng når alle har satt seg, og teppet har gått opp, men med at vi har bygd denne flyplassen, så starter egentlig forestilli­ngen i det de kommer til Dahlske, eller kanskje enda tidligere også, når de har bestilt billetter. Det gjør det hele litt ekstra spennende, sier Scott Saxon Jahr Hardy.

– Litt interaktiv­itet setter prikken over i-en, dette er en skikkelig gjennomten­kt sak, legger Ida Eline Nilsen til.

Underholdn­ing på et fly

I løpet av forestilli­ngen får vi høre mye forskjelli­g musikk, det blir flott dans, og sceneforte­llingene blir varierte.

– Det som skjer på scenen skal forestille ulik underholdn­ing man kan få på et fly. Det blir veldig variert, og her kan alt skje. Vi har en ku som går igjennom som en rød tråd, men noe mer enn det vil vi ikke si, sier gjengen.

– Hvem kan bli med på en reise med Dahlske Airlines?

– Reisen er for alle. Primaert er det nok familie og venner som kommer, men vi ønsker alle hjertelig velkomne til en tur med oss, avslutter gjengen. ➤

 ??  ?? MANNSKAP: Her ser vi mannskapet på Dahlske Airlines. F.v. Ida Eline Nilsen, Erika Reian, Ragnvald Håland Svendsen, Dana Engesland Yadgar og Scott Saxon Jahr Hardy.
MANNSKAP: Her ser vi mannskapet på Dahlske Airlines. F.v. Ida Eline Nilsen, Erika Reian, Ragnvald Håland Svendsen, Dana Engesland Yadgar og Scott Saxon Jahr Hardy.
 ??  ?? MUSIKK: Dahlske videregåen­de skole har mange dyktige musikere. Torsdag og fredag står 1.-klassingen­e på scenen.
MUSIKK: Dahlske videregåen­de skole har mange dyktige musikere. Torsdag og fredag står 1.-klassingen­e på scenen.
 ??  ?? SKOGSTUR: Litt av hvert kan skje på en skogstur. Her er fem av dramaeleve­ne på tur.
SKOGSTUR: Litt av hvert kan skje på en skogstur. Her er fem av dramaeleve­ne på tur.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway