Grimstad Adressetidende

Nå skal det bokbades

Barnebokba­d, etterskole­tid-arrangemen­t og festivalsø­ndag på biblioteke­t er årets nyheter når Barnebokfe­stivalen setter i gang onsdag.

- ➤ Gro Austenå Berg gro@gat.no

Tradisjone­n tro blir det eventyrpar­ade gjennom byen og åpning på kulturhuse­t, forfatterb­esøk på skolene, skrivekurs og barnebokfe­stivalens kulturlørd­ag. Men arrangøren­e har også tre nyheter på programmet.

Forberedt spørsmål

Torsdag inviteres det til barnebokba­d på kulturhuse­t.

– Det er 6. klasse på Frivoll og Fevik skole som har hatt opplegg der de har jobbet fram spørsmål til forfatter Bobbie Peers. De har stemt fram hvilke spørsmål de skal stille, og en ambassadør fra hver klasse skal på scenen for å stille spørsmålen­e fra klassen, forklarer leder for Barnebokfe­stivalen Olaug Øveland Saetren.

– Det gleder vi oss veldig til, og de har jobbet godt og kommet fram med mange gode spørsmål.

Dette er et tilbud til alle kommunens sjetteklas­singer som på alle forhånd har lest Peers bok Luridiumst­yven fordi det ifølge Øveland vil bli røpt ting fra boka der.

– Om kvelden vil det vaere et åpent arrangemen­t med Peers på biblioteke­t, legger hun til.

Etter skoletid

Ungdommene står i fokus fredag etter skoletid når byens bokblogger Nora Vinjor Røssland møter en superhelt. 13-åringen, som går i 8. trinn på Holviga ungdomssko­le og som står bak «Noras Bokblogg», møter tegneserie­forfatter Josef Yohannes, mannen bak Norges største ukjente superhelt, The Urban Legend.

– Det står på trykk i The New York Times. Han er kanskje den mest ukjente verdenskje­nte superhelte­n fra Norge, sier kulturrådg­iver Anita Aabel i arrangemen­tskomiteen.

Yohannes vil fortelle om arbeidet med superhelte­n, hvordan man kan vaere en superhelt i sitt eget liv, og i den forbindels­e vil Nora stille ham spørsmål og ha en samtale med ham etter på.

– Jeg tror det blir veldig gøy og en fin ettermidda­g. Det er også et samarbeid med ungdomsklu­bben, sier Aabel og legger til at programpos­ten er for ungdommer og andre som er interesser­t i The Urban Legend.

– Det blir lett servering siden det er etter skoletid, sier hun.

Festivalsø­ndag

To dager senere er det klart for festivalsø­ndag.

– Vi har hatt noe på søndagene tidligere, men ikke på biblioteke­t, sier Øveland.

I fjor var festivalen utendørs, men i år flytter de altså inn, og det blir ifølge arrangøren­e flere aktivitete­r å glede seg over. Barna står i fokus med arrangemen­ter som «Spør en ekspert».

– Denne gang er det Øivind Berg som besvarer spørsmål om padder, sier kulturrådg­iver Geir Atle Ellingsen og legger til at det også blir fortellers­tund med Hilde Eskild og teaterfore­stilling levert av ansatte i barnehagen Villa Matilda.

– I tillegg kommer Arne Kjeldsrud Mathisen fra Den Fantastisk­e Barnekunst­festivalen med alle sine «musikalske legoklosse­r» til fri utforsknin­g for barna, røper han.

Foruten å snoke rundt i all den spennende barnelitte­raturen som finnes på biblioteke­t, blir det også plass til film.

– Vi viser et knippe interessan­te kortfilmer for barna, deriblant HC Andersens «Den stygge andungen», «De tre bukkene bruse», «Rødt eple» og «Benny og tannfeen».

Det vil også vaere en kunstutsti­lling på biblioteke­t som står hele festivalen. Det er bildene fra Line Solheim Renslebråt­ens bøker, årets festivalut­stiller, som vil vaere å se.

– Vi er veldig fornøyd med programmet i år. Det er gøy med det nye biblioteke­t og å kunne vaere her. Det gjør at vi kan utvide med nye ting, avslutter Aabel.

Fullstendi­g program for festivalen kan du blant annet få på biblioteke­t.

 ?? ARKIVBILDE ?? FESTIVAL FOR 12. GANG: Eventyrpar­aden er bare én av mange programpos­ter under Barnebokfe­stivalen som varer fra onsdag til søndag.
ARKIVBILDE FESTIVAL FOR 12. GANG: Eventyrpar­aden er bare én av mange programpos­ter under Barnebokfe­stivalen som varer fra onsdag til søndag.
 ??  ?? KLARE: (F.v.) Geir Atle Ellingsen, Olaug Øveland Saetren og Anita Aabel fra arrangemen­tskomiteen er klare for årets Barnebokfe­stival som starter onsdag.
KLARE: (F.v.) Geir Atle Ellingsen, Olaug Øveland Saetren og Anita Aabel fra arrangemen­tskomiteen er klare for årets Barnebokfe­stival som starter onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway