Grimstad Adressetidende

Publikum hyller lokalt show

Folk har strømmet til Catilina i helgen, for å få med seg showet Sound of Movie. Fire fulle hus har det vaert, og til høsten kan det bli et gledelig gjensyn.

- ➤ Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Catilina har i helgen blitt fylt opp fire ganger til forestilli­ngen «Sound of Movies». Over 1250 mennesker har fått med seg forestilli­ngen, der filmmusikk har blitt presentert.

– Det har vaert 14 svaert hektiske dager nå, så jeg går litt rundt i halvsvime i dag, men det har gått over all forventnin­g. Over 1250 mennesker har sett dette nå, og vi får så mange gode tilbakemel­dinger, stråler kulturhus-sjef Rolf Meyer Tallaksen.

Han var både dirigent, og konferansi­er på forestilli­ngen.

– Folk sier at dette er noe av det beste de har sett noen gang, noen spør hvilken storby de har kommet til, og noen sier at de rett og slett ble tatt på senga med dette showet. De gode kommentare­ne har haglet, og det er så ufattelig moro, sier han.

Gode sammen

Selv skryter han av alle de dyktige menneskene han har jobbet med, for å få dette til. I alt var det 130 medvirkend­e på scenen.

– Vi har hatt det så gøy alle sammen her, og når man legger sammen mange gode krefter, ja så blir det bra. Danserne fra

Allegro er sabla dyktige, og gjør at det hele får en helt ny dimensjon. Vi leide inn Stein Austrud som kapellmest­er, og sammen med dyktige musikere har han klart å finne den riktige sounden til hver enkelt sang. Bandet var i ypperste klasse, sier Tallaksen.

– Ellers var lyden, og lyset utrolig bra, og Odd Grjotheim er en fantastisk regissør. Vi hadde en stram regi, men det gjorde at det hele ble veldig bra, og folk satt ikke og ventet på neste sang, den kom umiddelbar­t etter den forrige. Sammen med Marita Baugstø som var inspisient, hadde han stålkontro­ll, sier Tallaksen.

Sentimenta­l

To av dem som fikk med seg en av søndagens forestilli­nger, var Trude Vaksvik Jørgensen og Carl Jørgensen. De gikk ut av Catilina med store smil om munnen.

– Det var helt fantastisk, virkelig imponerend­e. Vi har vaert med på en skikkelig tidsreise nå, og man blir jo nesten litt små-sentimenta­l, for mange av disse sangene vekker jo mange minner. Man fikk bekreftet at man begynner å dra på årene. Dette var virkelig flott, og de som var på scenen holdt et høyt nivå, sier Carl Jørgensen.

For Trude Vaksvik Jørgensen var det avslutning­en på showet som ble mest spesiell.

– «Sound of Music» var den aller første kinofilmen jeg så, så det var helt klart et av mange høydepunkt­er for meg i denne forestilli­ngen, sier hun.

– Hva syns dere om at kulturhuse­t tørr å sette opp et slikt show?

– Det er bare helt fantastisk. Man trenger ikke reise til Oslo lengre for å se et bra show, når Grimstad faktisk kan by på noe som dette, sier paret.

Til Mandal

Sound of Movies har vaert et kostbart prosjekt, men arrangøren har fått kulturspil­lemidler som har gjort det hele mulig. Nå blir det flere forestilli­nger.

– For at vi skulle få de midlene måtte vi vise forestilli­ngen i to kulturhus, så i oktober skal vi til Mandal, sier Rolf Meyer Tallaksen.

Han forteller at det kan bli et gledelig gjensyn i Grimstad også.

– Vi vurderer å sette det opp i Arendal, og kanskje vi kan vise det igjen her i Grimstad. Mange har sagt at de vil se det en gang til, og så er det jo mange som ikke har fått sett det også, siden billettene ble revet bort. Vi er lettet over at det har gått så bra i helgen, men vi er ikke helt ferdige med dette ennå, avslutter han.

 ??  ??
 ?? FOTO: KJETIL KARLSEN ?? PEACE AND LOVE: 60-og 70-tallet var også med i forestilli­ngen, med musikk fra hair.
FOTO: KJETIL KARLSEN PEACE AND LOVE: 60-og 70-tallet var også med i forestilli­ngen, med musikk fra hair.
 ??  ?? FAVORITT: Dirty dancing er manges favorittfi­lm, og vi fikk selvsagt høre sangen «Time of my life». Det eneste vi savnet var danse-løftet ...
FAVORITT: Dirty dancing er manges favorittfi­lm, og vi fikk selvsagt høre sangen «Time of my life». Det eneste vi savnet var danse-løftet ...
 ??  ?? MOULIN ROUGE: Vi ble dratt med inn i nattklubbe­n Moulin Rouge på tampen av forestilli­ngen.
MOULIN ROUGE: Vi ble dratt med inn i nattklubbe­n Moulin Rouge på tampen av forestilli­ngen.
 ??  ?? SUPERDUO: De dyktige solistene Espen Grjotheim og Ellen Lervold Halvorsen sang mange duetter sammen, som man fikk grisehus av.
SUPERDUO: De dyktige solistene Espen Grjotheim og Ellen Lervold Halvorsen sang mange duetter sammen, som man fikk grisehus av.
 ??  ?? GOD STEMNING: Allegro ballettstu­dios dansere var med og satte prikken over i-en på flere av innslagene.
GOD STEMNING: Allegro ballettstu­dios dansere var med og satte prikken over i-en på flere av innslagene.
 ??  ??
 ??  ?? TRAMPEKLAP­P: Folk ville knapt slutte å klappe for de dyktige folkene på scenen.
TRAMPEKLAP­P: Folk ville knapt slutte å klappe for de dyktige folkene på scenen.
 ??  ?? STORFORNØY­DE: Trude Vaksvik Jørgensen og Carl Jørgensen var storfornøy­de med forestilli­ngen.
STORFORNØY­DE: Trude Vaksvik Jørgensen og Carl Jørgensen var storfornøy­de med forestilli­ngen.
 ??  ?? SOUND OF MUSIC: Avslutning­svis fikk vi høre en av sangene fra filmklassi­keren Sound of Music.
SOUND OF MUSIC: Avslutning­svis fikk vi høre en av sangene fra filmklassi­keren Sound of Music.
 ??  ?? FLINKE: Dyktige kor var på scenen, Koralis og Agder vokalensem­ble.
FLINKE: Dyktige kor var på scenen, Koralis og Agder vokalensem­ble.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway