Grimstad Adressetidende

Nora er eneste jente i denne kampsporte­n

Til helgen drar syv utøvere fra Grimstad Grappling & MMA til Oslo for å vaere med i ADCC Norway Open, et stort internasjo­nalt stevne og norgesmest­erskap.

- ➤Ja■icke Yttervik janicke@gat.no

– Grappling er alt som ikke har med slag og spark å gjøre, forklarer instruktør i submission wrestling, Andreas Aamodt. Mandag kveld trener utøverne i Landvikhal­len.

Bygger på selvforsva­r

I følge Wikipedia brukes grappling som et begrep som beskriver kampsport-teknikker som innebaerer at en motstander skal gripes og deretter føres inn i en nedrivning, «ledd-lås» eller «kvelning» (eng. choke). Kampsporte­r som assosieres med grappling: Bryting (stilartene: gresk-romersk, fri-stil og submission wrestling) Glima (vikingbryt­ing).

– Det bygger på selvforsva­r, og teknikkene fungerer bedre i et selvforsva­r enn som angrep, sier Aamodt.

Klubben har fungert i fire år som aktiv klubb, og den startet opp sammen med kickbokser­ne på Bergemoen. Nå trener de i Landvikhal­len, tre kvelder i uken, mandag, tirsdag og onsdag.

Fysisk krevende

– Det er en sport som er krevende fysisk, med mye teknikk og taktikk. Det er hardt fysisk. Det er for alle, men det er mange som syns det er litt overvelden­de. Man må bryte ned intimitets­grensa, sier Magnus Svennevig, leder i klubben.

Seig og utholdende

– Det er nok ikke en mainstream­sport. Men man blir utrolig seig og utholdende av denne idretten. Og du laerer deg selv å kjenne, og du blir trygg på deg selv, sier Aamodt.

– Vi oppfordrer folk til å komme og prøve oss ut, vi har et bredt treningsti­lbud, sier Svennevig.

Eneste jente

Nora Melbye er eneste jente som trener grappling.

– Jeg hadde lyst til å prøve noe nytt og spennende. Tidligere løftet jeg vekter, og jeg trengte noe som var litt mer action og sosialt. Dette er veldig gøy. I starten var det litt rart, og veldig intimt. De er nok litt snillere med meg siden jeg er jente, men det blir noen blåmerker, sier hun.

Til helgen er hun klar for sin første konkurrans­e.

– Jeg har jo kun holdt på med dette siden nyttår, så jeg grugleder meg. Det blir for erfaringen­s del, smiler hun.

 ??  ??
 ??  ?? SLÅSS IKKE: Det kan fort se ut som slåssing, men det er det ikke. Her er Tim Bekken og Magnus Svenneig i gang med å vise skulderlås.
SLÅSS IKKE: Det kan fort se ut som slåssing, men det er det ikke. Her er Tim Bekken og Magnus Svenneig i gang med å vise skulderlås.
 ??  ?? TEKNIKK: Andreas Aamodt (med ryggen til) viser teknikk til resten av gruppa. Han som ligger på gulvet heter Sulumbek.
TEKNIKK: Andreas Aamodt (med ryggen til) viser teknikk til resten av gruppa. Han som ligger på gulvet heter Sulumbek.
 ??  ?? ENESTE JENTE: Nora Melbye er eneste jente i gruppa. Hun trener sammen med Samir Noor.
ENESTE JENTE: Nora Melbye er eneste jente i gruppa. Hun trener sammen med Samir Noor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway