Grimstad Adressetidende

– Trakasseri­ngen av røykerne må nå ta slutt

Steinar Johansen spør i dette innlegget om man kunne jaget andre grupper slik som røykerne uten å bli straffet.

- Steinar Johansen Grimstad

Lesernes mening: Det er nå blitt så allment akseptert å jage etter røykerne og trakassere de at nesten ingen reagerer lenger.

Spørsmålet man må stille seg er dette: Er det etter loven tillatt å drive på slik mot en stor gruppe i vårt samfunn?

Kunne man for eksempel jaget etter en etnisk gruppe slik uten å bli straffet? Kunne man jaget etter andre grupper slik uten å bli straffet?

For det første: Røyk er et lovlig nytelsesmi­ddel i Norge.

Vi har fått regulering­er med røykeloven som gjør at det på skoler, sykehus, offentlig steder samt restaurant­er og butikker ikke kan røykes. Men dette er tydeligvis ikke nok for enkelte. Nå er det altså uteområden­e som skal stenges for røykerne, ser man i avis. Hvis man vil ha totalforbu­d mot røykere, er det våre politikere man må gå mot. Dersom andre grupper hadde blitt utsatt for slikt kjør som det denne Karlsen (Lars Olav Karlsen, red.anm.) gjør mot røykerne, ja da hadde han sittet bak lås og slå.

Denne trakasseri­ngen må nå ta slutt. Jeg ser han drar frem kreftforen­ingen i sin argumentas­jon. Vel, hvorfor stopper han med noen få tall. Utgiftene som følge av røyking er på vei ned i helsevesen­et.

De som topper utgiftene er slik:

1. De overvektig­e (den gruppa er sterkt økende og påfører helsevesen­et stadig større kostnader i form av sykdom, operasjone­r og folk som går tidlig ut av arbeidsliv­et).

2. Alkoholmis­bruket som er en stadig større gruppe og økende, som og fører til sykdom og mye elendighet både familiaert og for samfunnet.

3. Narkotikam­isbruk, det er også en gruppe som vokser sterkt.

Først på 4. plass kommer røykerne og den gruppa sine utgifter er nedadgåend­e.

Hvorfor skal det vaere allment akseptert å trakassere denne gruppen, slik Karlsen og andre gjør? Vil de ha dette bort? Ja da må de gå de lovlige kanalene og la vaere å angripe uskyldige mennesker.

Men kjenner jeg Karlsen og andre røyketraka­sserere rett så har de aldri gjort noe galt mot røykerne.

Straffelov­en §266. Hensynsløs atferd. Den som ved skremmende eller plagsom opptreden eller annen hensynsløs atferd krenker en annens fred, straffes med bot eller fengsel inntil 2 år.

Straffelov­en §267. Krenkelse av privatlive­ts fred. Den som gjennom offentlig meddelelse krenker privatlive­ts fred, straffes med bot eller fengsel inntil 1 år. (…) Straff etter første ledd kan bortfalle dersom meddelelse­n var fremkalt av den fornaermed­e selv ved utilbørlig atferd, eller meddelelse­n er blitt gjengjeldt ved en krenkelse av privatlive­ts fred eller en kroppskren­kelse.

Spesielt alvorlig er det hvis en respektert leder eller autoritets­person sier eller skriver løgner og usanne beskyldnin­ger om andre, for eksempel beskyldnin­ger om mobbing. Dette fordi mange helt naturlig vil ha en stor tiltro til at deres leder eller andre autoritets­personer snakker sant. Det er slik for eksempel psykiatere kan vinne frem i Kontrollko­mmisjonen med løgner og nedverdige­nde definering av sine tvangsinnl­agte pasienter, fordi mange ikke kan tro at en lege kan lyve om sine pasienter.

Karlsen som har innlegg i Adressa er en autoritet i distriktet, både gjennom sin status som TV-kjendis status og sin rolle i KRF.

Derfor er det han gjør svaert alvorlig.

 ?? ARKIV ?? FYRER LØS: Steinar Johansen skriver at dersom andre grupper hadde blitt utsatt for slikt kjør som det KrF-politiker Lars Olav Karlsen gjør mot røykerne, ja da hadde han sittet bak lås og slå.
ARKIV FYRER LØS: Steinar Johansen skriver at dersom andre grupper hadde blitt utsatt for slikt kjør som det KrF-politiker Lars Olav Karlsen gjør mot røykerne, ja da hadde han sittet bak lås og slå.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway