Grimstad Adressetidende

Vil vise forslag til ny E18-trasé på møte i mai

Forslaget til det som kan bli ny E18-trase i Grimstad kan bli presentert på et folkemøte i slutten av mai.

- Kjetil@gat.no

Dette forteller ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) til Adressa. Han var tirsdag på det andre møtet i styringsgr­uppa som jobber med den nye E18 som skal gå gjennom sju kommuner i AustAgder og Telemark og som etter planen skal påbegynnes i 2019.

Det er med andre ord et stort prosjekt som vil bli gjennomfør­t på veldig kort tid. I tillegg til Nye Veier er også Asplan Viak og Rambøll hentet inn for å bistå i prosjektet.

Ifølge Glimsdal skal planen for hovedkorri­dor og hvor denne skal gå vaere klar 26. eller 27 juni i år, og vil da bli presentert.

Men før det skal Grimstad kommune også ha et nytt, åpent folkemøte om saken 29. mai, og da vil antakelig de første tegningene for hovedkorri­dor og trasévalg kunne bli presentert, mens det altså blir enda mer å vise fram på møte i slutten av juni.

Nye kommunedel­planer

Etter at dette er gjort, skal så Grimstad, i likhet med de andre involverte kommunene, lage nye kommunedel­planer. Disse skal så vedtas av kommune- og bystyrene i hver enkelt av de involverte kommunene, men må også ses i sammenheng med hele veiprosjek­tet. Hvis det skulle bli problemer i en eller flere av kommunene, kan dette dermed medføre forsinkels­er og problemer for hele prosjektet.

– Har ikke sett noe

– I løpet av høsten skal disse nye kommunedel­planene sendes ut på høring, og planen er at de skal vedtas før sommeren neste år, 2019. Dette er et veldig ambisiøst mål for slike planer, og det er ikke mye slingrings­monn å gå på her. Det er derfor ikke usannsynli­g at dette kan dra seg til over sommeren og mer på høsten før disse er vedtatt, men planen er før sommeren neste år, sier Glimsdal til Adressa.

– Har du sett forslaget til hvor korridoren eller den nye traseen for E18 vil gå i Grimstad?

– Nei, det har jeg ikke, men det er noe både Rambøll og Asplan Viak jobber med nå. Der jobber de også med hva slags kriterier som skal legges til grunn for hvor den nye korridoren skal legges, sier han.

 ??  ??
 ?? ARKIV ?? MØTE: Ordfører Kjetil Glimsdal og byutvikler Håkon Håversen var begge på tirsdagens møte.
ARKIV MØTE: Ordfører Kjetil Glimsdal og byutvikler Håkon Håversen var begge på tirsdagens møte.
 ?? ARKIV ?? NY TRASÉ: Dagens E18 skal i løpet av de neste årene legges om.
ARKIV NY TRASÉ: Dagens E18 skal i løpet av de neste årene legges om.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway