Grimstad Adressetidende

Fikk svar om flyktninge­r

20 unge flyktninge­r fra 16 til 20 år er for tiden bosatt i Grimstad. De bor både i bofellessk­ap, hos familier og på hybel.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Det kunne ordfører Kjetil Glimsdal (KrF) fortelle kommunesty­ret da han svarte på en forespørse­l fra Lene Langemyr (Frp)

3. april. Langemyr spurte både om hvordan de mindreårig­e flyktninge­ne følges opp, og om forekomste­n av kriminalit­et blant dem.

Tidligere har det vaert barneverne­t som har fulgt opp denne gruppen, men fra og med 1. januar i år har Kvalifiser­ingstjenes­ten hatt dette ansvaret, kunne ordføreren fortelle.

– For tiden er det 20 enslig mindreårig­e mellom 16–20 år bosatt i Grimstad. Alle disse barna og ungdommene har fått innvilget oppholdsti­llatelse, sa Glimsdal.

Det er etablert ulike botilbud:

• Bofellessk­ap i Ankerveien med heldøgns bemanning.

• To gruppefors­terhjem.

• Hybler på forskjelli­ge steder i kommunen.

Av hybelboern­e er alle over 18 og har selv valgt å bo for seg selv.

Høsten 2017 ble det også etablert et nytt tilbud på Triangelhu­set. Her kan de enslige mindreårig­e flyktninge­ne få middag, de kan få hjelp til lekser og ha sosialt samvaer. Dette tilbudet blir hyppig brukt.

To dømt for voldtekt

Som Adressa skrev i fjor, ble to unge flyktninge­r dømt for voldtekt av mindreårig­e jenter i Grimstad. Forbrytels­en skjedde sommeren 2016, og dom i saken falt i fjor.

– Den ene har begynt soning fra januar 2018 og er ikke lenger i Grimstad. Den andre er dømt til ungdomsstr­aff og er under oppfølging. Det pågår kontinuerl­ig risikovurd­ering rundt ham, med ekstern assistanse fra konfliktrå­det i VestAgder og SLT-koordinato­r i kommunen, sa Glimsdal.

SLT står for Samordning av lokale rus og kriminalit­etsforebyg­gende tiltak.

Ikke mer kriminalit­et

Ordføreren kunne videre fortelle at ungdommen også har en primaerkon­takt som daglig følger opp som har god relasjon til ham.

– Kvalifiser­ingstjenes­ten er tett på og samarbeide­r med politiet, som følger opp sakene. Utover de to nevnte sakene er det ingen av kommunens enslige mindreårig­e i politiets registre, sa Glimsdal.

Langemyr takket for svaret, og fulgte opp med å spørre om det er menn eller kvinner som er de voksne i gruppefost­erhjemmene, og hvor hyppige besøkene i boligene er.

Til dette hadde Glimsdal ingen svar på stående fot, noe Langemyr hadde forståelse for. Hun ble oppfordret til å ta kontakt med Kvalifiser­ingstjenes­ten for utfyllende informasjo­n. ➤

 ?? ARKIV ?? UTFORDRET: Frp-representa­nt Lene Langemyr utfordret ordføreren til å informere om oppfølgnin­gen av enslige mindreårig­e flyktninge­r.
ARKIV UTFORDRET: Frp-representa­nt Lene Langemyr utfordret ordføreren til å informere om oppfølgnin­gen av enslige mindreårig­e flyktninge­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway