Grimstad Adressetidende

– Harmonisk byggestil

Geir Gordon Skjelbred kommentere­r arkitektur og utforming.

- DEBATT Geir Gordon Skjelbred

Lesernes mening: Vi

i Grimstad - ønsker ikke «quick-fix»- utforming av vårt tradisjons­rike Sørlandsmi­ljø. Det var med stilren hjertevarm­e jeg leste innlegget til Anne Gurine Hegnar i siste lørdagsutg­ave av Adressa.

Doktor Bergs Badeanlegg

var tydeligvis en arkitekton­isk liten perle fra en svunnen tid. Typisk for tradisjone­ll byggestil i vår landsdel er bygninger med saltak - enkelt eller dobbelt.

Når man ser

disse bygningene med ulike farger og størrelser fra avstand enten fra sjø eller luft, gir det harmoni til travle sjeler.

Utforminge­n kildrer min

formsans, og viser at arkitektur fra tidligere tider fremdeles har mye visuell glede å by på. Noen utbyggere forstår ikke dette eller vil ikke.

Derfor er det

viktig å kunne motstå og forstå, presset fra inntjening­s-kåte utbyggere, som selvfølgel­ig vet at å bygge flatt og konturløst gir mer penger i kassa. Og hvis menigmanns stil-bevissthet ikke er gjort tilstrekke­lig kjent, eller fravaerend­e - så hvorfor ikke?

Skal vi Grimstads

befolkning bry oss, må vi gjøre det i forkant, før elendighet­en spres og er plassert. Hva med din egen miljøbod:

Jeg røper slett

ingen hemmelighe­t ved å fortelle at «harmonisk byggestil» også kan anvendes ved utforming av små private «miljø-boder». Selv tok jeg utfordring­en, da påbudet fra kommunen dukket opp.

Mindre kjedelig enn

andre alternativ­er - eller hva synes du? Men så er jeg heller ingen arkitekt med «høye kostnader» og stort inntjening­sbehov og det som verre er - takk og pris.

 ??  ?? HARMONISK: Geir Gordon Skjelbred mener den enkelte kan bidra til en harmonisk byggestil også på små prosjekt. Her viser han sin egen miljøbod.
HARMONISK: Geir Gordon Skjelbred mener den enkelte kan bidra til en harmonisk byggestil også på små prosjekt. Her viser han sin egen miljøbod.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway