Grimstad Adressetidende

– Overrasket over all den gode responsen

Leder Dag Wirak i Grimstad gårdeierfo­rening er overrasket, men veldig glad, over alle de gode tilbakemel­dingene han har fått på forslaget om hvordan Torvet bør bli.

- Kjetil Karlsen kjetil@gat.no

– Hva slags reaksjoner har du fått på forslaget deres som sto på trykk i Adressa torsdag?

– Det har kun vaert én type, og de har vaert overvelden­de hyggelige. Folk har sagt at dette er helt riktig for den fremtidige bruken av denne festplasse­n vår. Det er egentlig litt overrasken­de at ikke flere har ment noen andre ting. Men for all del, kjempefint også. Litt wow, egentlig. – Tror du dere kan få dette igjennom?

– Det er jo helt avhengig av at vi får et politisk trykk bak det, men ja, jeg tror vi kan få dette igjennom. Det virker som kommunen vil få til noe nytt der med det koøyet de presentert­e i torg- og gatebruksp­lanen, men vi kommer med nye ting både i form av et smijernsre­kkverk og en vannpost.

– Når kan dette bli en realitet i tilfelle?

– Vårt forslag koster ikke så veldig mye. Dette bør derfor kunne vaere på plass i løpet av et par år.

– Hva liker du ellers med Grimstad?

– Jeg liker alle de spennende menneskene som bor her. I tillegg liker jeg størrelsen på byen, den er passe stor. Jeg liker også det flotte foreningsl­ivet, det frivillige engasjemen­tet og alle de engasjerte menneskene som bor her. Og ikke minst skjaergård­en.

– Og hva liker du ikke her?

– Det er litt for mange som sutrer og som ikke skaper noe positiv fuzz. Det ser vi saerlig i kommentarf­eltene og i sosiale medier. Det er nesten helt horribelt hva folk kan få seg til å mene og som bare er negativt søppel.

Hva gjør du helst i helgene? – Da liker jeg godt å ikke ha for mye program, men heller ta en lang og rolig frokost med kona mi. Og godt samvaer med venner. Og et rekemåltid. Og gjerne en tur på sjøen når det er sommer.

– Du var med på Sound of movies forrige helg med koret ditt Koralis. Hvordan var det å vaere med på dette?

– Det var en drøm. Og et eventyr. Rett og slett.

 ?? ARKIVFOTO ?? VISJONAER: Dag Wirak vant i fjor Bygningsve­rnprisen for oppussinge­n av denne bygården i sentrum. Nå vil han ta fatt på Torvet og håper gårdeierfo­reningens forslag kan gå igjennom.
ARKIVFOTO VISJONAER: Dag Wirak vant i fjor Bygningsve­rnprisen for oppussinge­n av denne bygården i sentrum. Nå vil han ta fatt på Torvet og håper gårdeierfo­reningens forslag kan gå igjennom.
 ??  ?? ALLSIDIG: Dag Wirak synger også i kor. og var forrige helg med på Sound of movies i kulturhuse­t.
ALLSIDIG: Dag Wirak synger også i kor. og var forrige helg med på Sound of movies i kulturhuse­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway