Grimstad Adressetidende

Fikk forsøke seg på slampoesi

I forbindels­e med årets Ibsen- og Hamsundage­r i august, inviterte festivalen to kjente slampoeter til Dahlske mandag.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

Hørt om slampoesi? Kanskje, i hvert fall hvis du har sett Norske talenter på TV2.

Det var flere av elevene i 3. klasse drama og 3. klasse musikk som ikke helt visste hva det dreide seg om, da Guro Sibeko og Marius Abrahamsen, to ordkunstne­re fra Slamkollek­tivet i Oslo, mandag kom til skolen for å holde kurs i nettopp slampoesi.

Kjaerlighe­t

Ibsen- og Hamsun-dagene inviterer nemlig ungdommer til en egen slampoesis­cene under årets festival i august, og også verdensmes­ter i slampoesi Evelyn Rasmussen Osazuwa er invitert til festivalen ifølge festivalsj­ef Torborg Igland.

Mandag ble elevene hevet rett ut i det etter en kort introduksj­on om slampoesi.

– Vi trenger kjaerlighe­t. Hvis ikke dere elsker oss, har vi feilet, forklarte Sibeko før både hun og Abrahamsen fremførte slampoesi om henholdsvi­s hvordan det er å vaere lesbisk og «kunstig krig». Da de var ferdige, slapp elevene ut pusten før jubelen og kjaerlighe­ten sto i taket.

– Dere skal ikke skrive om hva dere føler, tenker og synes, forklarte hun videre, og la til at det dreier seg om historier.

Sibeko fortalte også at regelen er at publikum kan knipse underveis hvis det er noe de liker, da forstyrrer de ikke slampoeten under fremførels­en.

Oppfølgerk­urs

Dramaelev Maria Persson fra Fevik synes det var gøy og spennende å laere mer.

– Jeg har hørt om slampoetry før, sier Persson, som håper hun kan få en ny uttrykksfo­rm.

– Er dette noe du kan tenke deg å drive med?

– Kanskje på fritida hvis jeg kan klare å utvikle meg.

– Det blir også arrangert et oppfølgerk­urs under selve festivalen. Dette blir åpent for flere enn bare dramaeleve­ne, og målet er at de som vil, kan få fremføre resultaten­e på en gatescene i byen, avslutter Igland. ➤

 ??  ??
 ??  ?? BESØK: Slampoet Guro Sibeko (t.v.) var mandag formiddag på Dahlske og laerte drama- og musikkelev­ene i 3. klasse om sjangeren slampoesi. Dramaelev Maria Persson (t.h) var en av dem som fikk prøve seg.
BESØK: Slampoet Guro Sibeko (t.v.) var mandag formiddag på Dahlske og laerte drama- og musikkelev­ene i 3. klasse om sjangeren slampoesi. Dramaelev Maria Persson (t.h) var en av dem som fikk prøve seg.
 ??  ?? SLAMKOLLEK­TIVET: Filmskaper Marius Abrahamsen var med i Norske talenter på Tv2 som slampoet i fjor. Guro Sibeko er i tillegg også forfatter
SLAMKOLLEK­TIVET: Filmskaper Marius Abrahamsen var med i Norske talenter på Tv2 som slampoet i fjor. Guro Sibeko er i tillegg også forfatter
 ??  ?? IVRIGE: I et minutt konkurrert­e elevene om å skrive ned så mange ord de kunne.
IVRIGE: I et minutt konkurrert­e elevene om å skrive ned så mange ord de kunne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway