Grimstad Adressetidende

Åpner nytt galleri

Lørdag åpner dørene til Grimstads nye galleri, Galleri Konserves. Sju kunstnere er med på åpningsuts­tillingen med sin kortreiste kunst.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

Lørdag åpner dørene til Galleri Konserves i Grimstad Konserves gamle lokaler i Vardegaten. Der skal det satses på kortreist, lokal kunst.

– Et eller annet sted i dette bygget lå vinkjeller­en, forteller Frode Eldegard Mindrebø. Sammen med kona Astrid Marie og Svenning Fjaere åpner han lørdag dørene til Galleri Konserves i lokaler som Bema eier.

Konkurrans­e

Etter at ideen ble lansert av Fjaere for bare noen uker siden, har forberedel­sene og oppussinge­n gått unna før åpningen.

– Tanken bak er å gjøre noe i Grimstad for kortreist kunst, forteller Mindrebø som ikke trengte å tenke seg om, men umiddelbar­t tente på ideen.

Utstillern­e på åpningsuts­tillingen er Silje Granhaug (maleri), Anita Knudsen (keramikk), Bodil Knutsen (maleri), Ingunn Elisabeth Brunvatne Melbye (maleri), Hermund Storsaeter (grafikk), Astrid Marie Eldegard Mindrebø (maleri) og Frode Eldegard Mindrebø (fotografi).

– Vi starter med sju utstillere og det er meningen at vi skal sirkulere litt underveis, forteller Mindrebø.

Åpningstid­ene er lik mandag til fredag, og galleriet vil også vaere betjent lørdager.

I forbindels­e med åpningen vil det vaere en konkurrans­e. – Når vi har solgt de ti første bildene, trekker vi en av kjøperne som vinner et fotografi fra «Fuhrs vinkjeller». Det er 10 prosent vinnersjan­se det, sier Mindrebø, og forteller at det er Per Svenningse­n som skal åpne utstilling­en lørdag. Galleriet har også ambulerend­e skjenkebev­illing, og det vil bli enkel servering. ➤

 ??  ??
 ?? FOTO: PRIVAT ?? HISTORIE: Galleriet flytter inn i historiske lokaler. Dette bildet er fra da Grimstad konserves produserte vin.
FOTO: PRIVAT HISTORIE: Galleriet flytter inn i historiske lokaler. Dette bildet er fra da Grimstad konserves produserte vin.
 ??  ??
 ??  ?? NOSTALGI: Galleriet har fått tillatelse til å bruke den gamle logoen til Grimstad konserves. Logoen er imidlertid konstruert på nytt.
NOSTALGI: Galleriet har fått tillatelse til å bruke den gamle logoen til Grimstad konserves. Logoen er imidlertid konstruert på nytt.
 ??  ?? ØNSKER VELKOMMEN: Frode Eldegard Mindrebø og Svenning Fjaere inviterer lørdag til åpning av kunstutsti­lling i Grimstad Konserves gamle lokaler.
ØNSKER VELKOMMEN: Frode Eldegard Mindrebø og Svenning Fjaere inviterer lørdag til åpning av kunstutsti­lling i Grimstad Konserves gamle lokaler.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway