Grimstad Adressetidende

Valgte ikke løsning som kunne gjort veien tryggere

Beate Skretting (H) og driverne av Hesnes gartneri ønsket at en ny kloakktras­é skulle legges langs veien gjennom en smal fjellskjae­ring, men slik blir det ikke.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Adressa har flere ganger skrevet om den planlagte byggingen av en ny kloakkledn­ing på Hesnes. Her har stridens eple vaert en liten del av traseen. Kommunesty­ret har tidligere vedtatt å legge kloakkledn­ingen langs Hesnesveie­n gjennom fjellskjae­ringen mellom veien til Sandum brygge og Hesnes gartneri, men kommuneadm­inistrasjo­nen har kommet til at dette både blir for kostbart og lite hensiktsme­ssig, og har derfor foreslått å legge ledningen utenfor veien akkurat her.

Beate Skretting (H) har kjempet for å beholde den opprinneli­g valgte traseen, både fordi dette kan tenkes å gi en litt tryggere vei for fotgjenger­e, og for å ta mer hensyn til Hesnes gartneri. Ledningen er nemlig foreslått lagt over en av gartneriet­s dyrkingsom­råder.

Varaordfør­er Per Svenningse­n (Ap) har på sin side argumenter­t for at dette ikke er riktig måte å gå fram på om man vil gjøre veien mer trafikksik­ker, og at det dessuten vil vaere urettferdi­g overfor andre veistrekni­nger i kommunen, som er prioritert foran Hesnesveie­n.

Vedtok justert løsning

Da saken nylig skulle avgjøres i kommunesty­ret, innså Skretting at det ikke gikk å velge traseen langs veien.

I stedet fikk hun med seg nesten hele kommunesty­ret på å legge ledningen over åkeren, men langs kanten av jordet. – Hva innebaerer denne løsningen? – Det er egentlig samme trasé som er ønsket fra administra­sjonen, men lagt langs jordekante­n. Det er lagt i eiendomsgr­ensen så den ikke går midt på jordet, sier Skretting.

– Den tar mer hensyn?

– Ja, det er en mye bedre løsning. Og med økt kapasitet legger en til rette for videre utvikling, så en slipper å grave mer i fremtiden.

Frykter ulykke

På befaring med teknisk utvalg fikk politikern­e høre at folk langs veien bare går og venter på en ulykke i den smale skjaeringe­n.

– Hva synes du om at det ikke ble den løsningen du ønsket langs veien?

– Jeg synes det er uheldig, for det hadde blitt en bedre siktsone i den svingen. En hadde ikke fått en fullverdig gangvei med de avstandskr­avene som er, men en har en løsning på Sømsveien med betongkant, hvor man kan gå på den andre siden av den. Det kunne en også gjort her. En hadde i alle fall fått siktsonen og gjort det mindre trafikkfar­lig, sier Skretting.

Hun er imidlertid tilfreds med at den valgte løsningen gir mindre problemer for driverne av gartneriet.

– Så lenge en klarte å unngå så store konsekvens­er for landbruket og fikk økt kapasitete­n, er jeg relativt fornøyd med det vedtaket, sier Skretting til Adressa.

 ??  ?? SMALT: Hesnesveie­n går gjennom en svaert smal fjellskjae­ring, hvor fotgjenger­e ikke har noe sted å gjøre av seg dersom de må ut av veien.
SMALT: Hesnesveie­n går gjennom en svaert smal fjellskjae­ring, hvor fotgjenger­e ikke har noe sted å gjøre av seg dersom de må ut av veien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway