Grimstad Adressetidende

Express-damene gleder seg til seriestart

Det er en godt sammensvei­set gjeng som gyver løs på sesongen med lokaloppgj­ør mot Rygene onsdag kveld.

- ➤ Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Express damer spiller i år i Aust-Agder-pulja i 3. divisjon. Her møter de fem andre lag tre ganger hver. Først kommer kampen mot Rygene hjemme på Fevik onsdag kveld.

Amazon-spiller Kelsey Hood er ny trener i år, og hun gleder seg til lokaloppgj­øret.

– Det er alltid gøy med et derby, og jeg vet jentene er veldig klare. De vil vinne, og vil gjøre sitt beste. Det blir spennende, sier Hood, som er litt usikker på hva som møter de røde og blå.

– Vi har ikke spilt mot Rygene, så jeg er litt usikker på dem, erkjenner hun.

Vil vaere spillende

Treneren er likevel optimistis­k, og forteller at hun ønsker Express skal fremstå som et spillende lag på banen i år.

– Jeg synes vi spiller bra fotball. Vi vil ha ballen. Vi vil ikke bare slå langt. Jeg synes det er gøy fotball vi spiller, og det er gøy å trene på også. Det er den typen fotball jeg liker å spille og trene på. Det er mye ballbesitt­else og småspill, sier hun.

– Jeg er veldig spent på starten. Vi har trent de siste tre månedene, så vi er klare, sier hun og ler.

Hun har selv lang erfaring som spiller, og er glad for å kunne bidra som trener i Express.

– Det er et veldig bra lag. Jeg er veldig imponert. Vi har en bra gjeng. De vil konkurrere, og de vil støtte hverandre. Jeg er veldig imponert over jobberen Asle, Alf, Calle og Terje har gjort, sier hun. Når det gjelder de andre lagene i divisjonen er hun litt usikker styrkeforh­oldet mellom dem.

– Jeg er ny i tredjedivi­sjon, så det er vanskelig å vurdere de andre lagene. Vi vil i alle fall prøve å spille. Det er et lag som aldri gir opp, de spiller til siste slutt. Det er kjempebra, sier Hood.

Godt samhold

Bakgrunnen for Express-laget er at Lias jenter 16-lag og Express gikk sammen om å lage et lag. I fjor kom også fem-seks jenter fra Amazon.

– De er en sammensvei­set gjeng og blir mer samspilte for hvert år. Det skal vaere gøy, og trivsel er viktig for oss, sier Alf William Kristianse­n, som er keepertren­er for laget.

Som kontaktper­son ordner han også med mye av det utenomspor­tslige. Han er ikke i tvil når han får spørsmål om hva som er lagets styrke.

– Det er samholdet. Det er en flott gjeng. De har fått masse skryt for måten de er på under kamper, og før og etter. Det er et godt miljø, sier han.

 ??  ?? LAGET: (Bak fra venstre:) Terje Pedersen (assistentt­rener), Katrine Hansen, Sara Ølberg, Selma Mykland, Malene Foss (visekaptei­n), Heidi Foss, Cathrine Bringsverd, Vilde Gusdal, Pia Gonsalves Jensen, Marte Beisland, Kelsey Hood (hovedtrene­r) og (foran...
LAGET: (Bak fra venstre:) Terje Pedersen (assistentt­rener), Katrine Hansen, Sara Ølberg, Selma Mykland, Malene Foss (visekaptei­n), Heidi Foss, Cathrine Bringsverd, Vilde Gusdal, Pia Gonsalves Jensen, Marte Beisland, Kelsey Hood (hovedtrene­r) og (foran...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway