Grimstad Adressetidende

Flam med på ungt landslag

Pål Flam skal represente­re Norge i Nordisk mesterskap kommende helg.

- ➤ SPRANGRIDN­ING

Det går frem av en pressemeld­ing fra Norges rytterforb­und. Landslagsl­eder Mikael Kolind satser nemlig på de yngre rytterne til Nordisk mesterskap i sprangridn­ing i Lier fra 26. – 29. april.

Med Martine Myhrer Dyngeland, Line Karlsen Raaholt, Pål Flam og Johan Sebastian Gulliksen på laget er gjennomsni­ttsalderen godt under 30 år.

Landslagsl­eder for sprang i Norges rytterforb­und, Mikael Kolind, slipper til ungdommen denne helgen for å gi dem verdifull matching i mesterskap­skonkurran­ser med tanke på oppgaver som kommer.

Årets VM kommer nok for tidlig for denne kvartetten, men neste år er det EM og året deretter er det OL, så det er nok av store oppgaver som venter. I ridning arrangeres VM hvert fjerde år, som kvalifiser­ing til OL, mens EM avvikles hvert annet år.

– Det er få muligheter til å ri lagkonkurr­anser så når vi da har muligheten, på hjemmebane, til å gi unge framtidshå­p verdifull matching så gjør vi det, sier landslagsl­eder Mikael Kolind i pressemeld­ingen.

Martine Myhrer Dyngeland er fra Nannestad og er født i 1995. Faktisk fyller hun år midt oppe i mesterskap­et (den 28.april).

Line Karlsen Raaholt er den eneste på laget som har passert 30 år. Hun er født i 1983 og represente­rer Drammen og Omegn Rideklubb.

Pål Flam er av samme årgang som Myhrer Dyngeland og han rir som kjent for Arendal og Grimstad Rideklubb.

Johan Sebastian Gulliksen er yngst – han er født i 1996 og rir for Drammen og omegn Rideklubb.

Sprangridn­ing er en idrett for dem som vil holde på en stund. Årets vinner av finalen i verdenscup­en, USAs Elizabeth Madden, har passert 50 år og flere av deltakerne i den samme finalen er naert opptil 60 år gamle. I en erfaringsi­drett som ridning er det bra med noen år i salen.

Nordisk mesterskap på nyoppussed­e Linnesvoll­en i Lier har to konkurrans­er. En lagkonkurr­anse som rides torsdag den 26. og fredag den 27. april, mens den individuel­le konkurrans­en rides søndag 29. april.

 ?? FOTO: ANTON GRANHUS, NORGES RYTTERFORB­UND ?? UNG: Pål Flam er født i 1995, og rir for Norge.
FOTO: ANTON GRANHUS, NORGES RYTTERFORB­UND UNG: Pål Flam er født i 1995, og rir for Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway