Grimstad Adressetidende

Sølvi ble aeret på Slottet for sin innsats

Tidligere i vinter ble Sølvi Kleiva Ugland overrasket med Kongens fortjenstm­edalje på rådhuset. Torsdag var hun invitert til slottet.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

Sølvi Kleiva Ugland fikk Grimstad kommunes kulturpris i 1998. 20 år og mangfoldig­e prosjekter senere fikk hun Kongens fortjenstm­edalje. Torsdag ble hun gratulert av Dronning Sonja.

– Det har vaert en veldig flott og stor dag. Alt var så naturlig, og det var så mye varme i det hele, forteller Sølvi Kleiva Ugland til Adressa.

Skulle ha kongen som kavaler

Hun var i likhet med 37 andre medaljevin­nere fra hele landet, invitert med sine ledsagere til en feiring på slottet torsdag. Her fikk de hilst på Dronningen, de fikk omvisning på slottet, det ble bevertning, kulturelle innslag, taler og de 38 medaljevin­nerne fikk selvsagt mye skryt for sin innsats i samfunnet.

– Alt var veldig stilfullt og flott. Da jeg kom dit fikk jeg vite av Knut Brakstad, som har jobbet på slottet i 24 år, at jeg egentlig skulle sitte ved siden av Kongen i dag, men han var jo syk, så det var jo litt synd, ler Sølvi Kleiva Ugland.

Kongen er som kjent sykemeldt på grunn av en vond fot.

– Det har vaert en stor opplevelse å vaere på slottet, så nå må jeg rapportere til min mor på Åndalsnes, for hun er veldig spent. Det er stort for henne dette her, avslutter Kleiva Ugland.

Dette var for øvrig andre gang at Sølvi Kleiva Ugland var på slottet. I 2005 var hun der i forbindels­e med 100 årsjubilee­t for unionsoppl­øsningen. Da var hun der som representa­nt for Aust-Agder fylke.

Stort engasjemen­t

Kleiva Ugland fikk fortjenstm­edaljen for sitt årelange engasjemen­t for kulturlive­t i Grimstad.

– Hun fortjener medaljen for hennes årelange og brede engasjemen­t for barn og unge, for aktiv deltakelse og utfoldelse innen kulturlive­t, for skapende arbeid mellom amatører og profesjone­lle, og for hennes bidrag i å skape et levende kulturliv med fokus på høy kvalitet. Hennes engasjemen­t har vaert et svaert viktig bidrag til samfunnsby­gging og gode oppvekstvi­lkår for barn og unge, het det i brevet som tidligere i år ble sendt til H.M Kongen via Fylkesmann­en i Aust- og Vest-Agder.

 ??  ??
 ?? FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX ?? GRATULASJO­N: Sølvi Kleiva Ugland var torsdag på slottet, hvor hun fikk hilse på Dronning Sonja.
FOTO: HÅKON MOSVOLD LARSEN / NTB SCANPIX GRATULASJO­N: Sølvi Kleiva Ugland var torsdag på slottet, hvor hun fikk hilse på Dronning Sonja.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway