Grimstad Adressetidende

Møter ett av formlagene

Feviklaget­s offensive taktikk slo til da kampen mot Våg omsider ble ferdigspil­t onsdag kveld.

- Martin Haugen martin.haugen@gat.no

Bakgrunnen er vel nå kjent for de fleste: 9. april gikk lyset da Våg og Express hadde tatt fatt på tilleggsti­den på Karuss i Kristiansa­nd på stillingen 3–2 til Express.

Lyset kom ikke på igjen, så kampen ble stoppet. Etter litt om og men ble det bestemt at kampen skulle spilles ferdig 25. april. Altså de resterende 3 minuttene og 29 sekundene av tilleggsti­den.

Og som sagt, så gjort. Onsdag kveld, drøye to uker etter kampen ble stoppet, stilte de to lagene opp på Karuss i Vågsbygd utenfor Kristiansa­nd.

På tribunen var både en håndfull tilskuere, Faedreland­svennen, Agderposte­n, NRK og Adressa. Tidligere på dagen hadde Express-spillere blitt intervjuet av NRK på riksdekken­de radio.

Solid

Presseoppb­udet var noe mer omfattende enn til en gjennomsni­ttlig kamp i 4. divisjon.

Og det ble noen svaert underholde­nde minutter med fotball. Express gikk offensivt til verks, og benyttet enhver mulighet til å sette hjemmelage­t under press.

Ole Marius Håbestad kom etter hvert til avslutning, keeper reddet, men på returen dukket Kristian Eriksen opp. Han kunne sette ballen i mål med hodet, og satte av gårde med lagkamerat­ene, vel vitende om at han hadde avgjort kampen.

Våg gjorde riktignok et forsøk på å komme seg i angrep og få en redusering, men hjemmelage­t kom aldri i naerheten av Express-målet.

Like etter var det hele ferdig, og spillerne og støtteappa­ratet

kunne på ny slippe jubelen løs for 4-2-seier, tre poeng og full pott etter tre kamper i 4. divisjon.

Målscorer Eriksen var svett etter de drøye tre minuttene på banen.

– Ja, det var fire tunge minutter. Nei da, sier han med et glis.

Gikk ut i 100

Målscorere­n forteller at taktikken var å gå i strupen på Våg.

– Vi kjørte ut i 100, for vi ville score, sier han.

Eriksen syntes det var litt ekstra moro å score i en kamp det har vaert så mye oppstyr rundt.

– Det har jo vaert mye, men det har vaert gøy å vaere på radio og sånt, sier han.

Før kampen var det knyttet litt spenning til hva Express skulle gjøre med flere skadde spillere. Løsningen på det ble at tre av fire skadde spillere ble friske, samt at årets regler for innbytte i 4. divisjon gjorde at trener Roy Ludvigsen kunne stille med de samme elleve som startet kampen 9. april.

Treneren er godt fornøyd med lagets opptreden i den rekordkort­e «kampen».

– Vi skulle selvfølgel­ig vaere forsiktige og ikke gi bort for mye rom, men vi skulle få ballen ned og slå opp i bakrom, for vi visste at de måtte stå høyt, sier han.

Rakk ikke kampen ...

Den spesielle begivenhet­en ble en artig opplevelse for mange av de involverte, men det byr også på noen problemer når kampen er over etter tre og et halvt minutt.

På parkerings­plassen noen minutter etter at dommeren har blåst møter Adressa nemlig en fotballint­eressert grimstadma­nn på vei mot banen.

– Rakk du ikke kampen, spør vi.

– Nei, den var for kort, sier han med et glis.

??  ?? SMIL: Spillerne måtte smile da de marsjerte inn forbi flere tv-kameraer på tribunen. Ikke hverdagsko­st i 4. divisjon.
 ??  ?? JUBELBRØL: Kristian Eriksens jubelbrøl når dommeren blåser av kampen, og tre poeng er sikret.
 ??  ?? JUBEL: Express-guttene kunne juble for scoring og 4-2-ledelse. F.v. Ole Marius Håbestad, Kristian Eriksen og Vegard Ramse slipper jubelen løs.
 ??  ?? SEIERSGLIS­ET: Roy Ludvigsen og resten av Express-apparatet kunne smile bredt etter seier og full pott etter tre kamper.
 ??  ?? SCORING: Kristian Eriksen setter inn 4-2-målet med hodet.
SCORING: Kristian Eriksen setter inn 4-2-målet med hodet.