Grimstad Adressetidende

Trenger flere frivillige

Det er enda noen måneder igjen til Skral festival, men arrangøren søker allerede nå etter flere frivillige.

- Anna Torp Kvasjord anna@gat.no

10. og 11. juli er det igjen klart for Skral Festival på Groos. Arrangøren er godt i rute med det meste, men nå ønsker de å få tak i flere frivillige.

– Vi har noen områder der vi trenger flere folk, og nå er det saerlig to seksjoner der vi trenger flere hender, forteller Mikal Vassbotn i Skral.

Det er bartendere og trivselsva­kter som trengs per dags dato.

– Det å skulle vaere vakt høres kanskje litt skremmende ut, men det her er snakk om trivselsva­kter, og er kanskje en av de hyggeligst­e jobbene man kan ha på festivalen. Da går man rundt og bare ser til at alle har det greit. Man får mye kontakt med festivalde­ltakerne, og må gi de informasjo­n om det er noe de lurer på. Noen av vaktene må stå ved inngangen, og da er man på mange måter festivalen­s ansikt utad, sier Vassbotn.

Han forteller også at det er behov for campingvak­ter, som skal vaere på campen og ta imot dem som skal vaere der.

– Myten om at man må vaere en muskelbunt for å vaere vakt kan jeg bare avfeie med en gang, sier Vassbotn.

Hyggelig

I barene trengs det også folk, og Vassbotn sier at dette også er en hyggelig jobb.

– De fleste av oss har jo vaert i en bar, men det er kanskje ikke fullt så mange som har stått bak en bar. Også her treffer man mye folk, og så handler det om å sørge for at de får det de har lyst på, og av og til sørge for at de ikke får mer av det de kanskje har lyst på, ler han.

– Men det er kanskje en veldig hektisk jobb?

– Både og egentlig. Det går i bølgedaler om det er travelt.

Godt voksne

Å vaere trivselsva­kt eller bartender på Skral er ifølge Mikal Vassbotn en svaert hyggelig jobb, og det er mange som kommer igjen år etter år, fordi de trives. Årsaken til at Skral går ut allerede nå, er at de ønsker å ha disse frivillige på plass så fort som mulig, og også fordi de trenger flere vakter i år.

– Vi ønsker enda mer fokus på sikkerhet i år, derfor vil vi bemanne opp litt, sier han.

Saerlig godt voksne folk ønsker han skal melde seg til tjeneste.

– Vi har veldig god erfaring med å benytte oss av foreldrege­nerasjonen, så det er primaert godt voksne folk, både foreldre og besteforel­dre vi ønsker skal melde seg. Vi får mange gode tilbakemel­dinger fra disse dem om at de får mye glede av å vaere hos oss, og de kommer ofte igjen, år etter år, sier han.

– Det er veldig kult hvis foreldre og besteforel­dre melder seg, gjerne folk med tilknytnin­g til regionen. Det hadde jo vaert kult med et sterkt lokalt mannskap på Skral, det hadde vaert gøy, legger han til.

De trenger 50 trivselsva­kter, og 50 personer til å stå i baren per dags dato.

– Folk kan melde seg til tjeneste på nettsiden vår, eller ta kontakt med oss på Facebook. Så skal vi strekke oss så langt vi kan for at de skal få jobbe hvor de vil, når de vil og med hvem de vil. Vi gjør vårt beste for å få det til, avslutter han.

 ??  ?? HØYDEPUNKT: Skral er et av sommerens store høydepunkt­er for mange. Nå søker festivalen etter flere frivillige, som vil vaere med å stelle i stand årets store sommerfest.
HØYDEPUNKT: Skral er et av sommerens store høydepunkt­er for mange. Nå søker festivalen etter flere frivillige, som vil vaere med å stelle i stand årets store sommerfest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway