Grimstad Adressetidende

Snudd på haue

Reidun på Knibeheia og Johannes kommentere­r debatten om ro og orden i skolen.

- Reidun på Knibeheia

Død og pine, at det går an! Åffer snakka de ikkje om det viktigste, det som er alvorlig! Det som det burde dreie seg om.

Å e det du babler om?

De prata om ungdommer i skolen som føler seg krenka. De burde ha prata om de bortskjemt­e dridungene som bor i et av verdens beste land og sutrer og klager, og ødelegger undervisni­ngen for de som vil noe på skolen.

Johannes har sett på NRK og debatt om skolen på torsdag, og til tross for at det er lysår siden han selv avslutta Framhaldsk­olen, blir han så engasjert at de siste tustene i nakken står rett ud.

Å tenk dere, den herre gangen hadde de med en lerer eller to, en rektor, og to tre elever siden det var skolen som var temaet! Og Trygve Hegnar var der ikkje!

Og heldigvis for ikkje å tråkke det flerkultur­elle samfunnet på terne, må den eine eleven som diskuterte med de voksne ha vaert muslim, for ho var heildekka bortsett fra ei glugge med sminka øyer og munn. Ho følte seg krenka selv om ho hadde slutta på den skolen der lerer Simon Malkenes, i Dagsnytt atten, hadde beskreve åssen en time kan bli ødelagt av bråkete dridunger.

Johannes, som sauebonde, burde føle seg krenka av de som forsvarer ulv i det herre landet. I det heile tatt kan vel heile befolkning­en finne noe å føle seg krenka av om de tenker seg om og kjenner godt etter. Det kan bli mye å gribe fatt i. Men heldigvis har de uoppdragne dridungene som ødelegger for alle de kjekke ungdommene som vil lere noe på skolen en støttespil­ler i direktøren for Utdannings­etaten i Oslo, Astrid Søgnen.

Mi leser i Aftenposte­n at ho er opptatt av at noen elever kan kjenne seg igjen i beskrivels­en til Malkenes, og dermed føle seg tråkka på. Er det ikkje felt dere! Lerere mi kjenner føler at direktøren for Utdannings­etaten i tiår har virka som ho hater lerere. Så ho sidder på toppen av den rette tua.

Johannes for sin del er heldigvis glad i både sauene og hønene han har på gården, og forsvarer de mod både rovdyr og krybskytte­re.

Den modige lereren, Malkenes, har fått smekk på fingeren av sin leder, rektum på skolen. Noe han må bere med seg på sitt rulleblad. Det Johannes og e lurer på, er om dridungene som ødelegger undervisni­ngen er blitt innkalt og irettesatt? Mi tviler på det. Der finne visst mange eksempler på det herre, ifølge lerere mi kjenner, så en behøver ikkje dra heilt til Oslo.

God helg!

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway