Grimstad Adressetidende

Rkeakademi­et og Kirkekoret

- Stein Gjulem

forskning at sang og musikk kan vaere med å bedre helse og livskvalit­et. Bare det i seg selv bør vaere nok til å synge i kor!

– Så det er noe du anbefaler til alle som vil ha et langt og hyggelig liv?

– Ja, absolutt! I tillegg til det musikalske, er det sosialt og trivelig. Her oppstår mange vennskap og koret har hyggeaften­er og også en tur i ny og ne.

Skole og bibliotek

I sitt yrkesaktiv­e liv har Camilla jobbet både som laerer og i bibliotek.

– Hva har det gitt deg?

– Først og fremst vil jeg si at kontakten med mennesker har vaert givende. Forholdet man får til elever, og også foreldre, er spesielt. Å kunne vaere med å danne og utvikle de små, er fantastisk. Og så kunne jeg fortsette med å treffe mange mennesker i biblioteke­t, både kolleger, brukere og forfattere. Dette ble en fin avslutning på yrkeslivet.

– Grimstad har fått nytt bibliotek, men du valgte ikke å bli med videre i den nye storstua? – Det er flott at Grimstad endelig har fått sitt etterlengt­ede bibliotek og en ny storstue. Her kan ønske om en møteplass oppfylles. Her er det plass til ulike arrangemen­ter og aktivitete­r. Det hadde vaert flott å ha dette som arbeidspla­ss, men for meg var det en passelig tid for å gå av med AFP, før flyttingen fra det gamle biblioteke­t ble gjennomfør­t.

Søm, hytteliv og planter

I tillegg til sang og musikk, er Camilla glad i å sy.

– En venninne og jeg drar jevnlig fram symaskinen­e og hygger oss sammen. I tillegg er hytta i Østfold jevnlig besøkt. Den er et fristed der vi slapper av og treffer masse familie. Et annet «fristed» er interessen for planter. Jeg er med i Botanisk forening og gleder meg til en ny sesong med blomsterva­ndringer. Plantene gir oss gleder, skjønnhet, rekreasjon og mosjon. Og så er det gøy å kunne sette navn på dem og undersøke mer i etterkant av turen.

Bøker

– I tillegg finnes det jo en verden av bøker. Hvilken vil du anbefale?

– Skal jeg velge en akkurat nå, må det bli Atle Naess sin roman «Teltmakere­n». Boka handler om handel, hverdagsli­v og anstrengen­de reiser over land og til sjøs i Romerriket like etter Jesu død. Vi får innblikk i en verden som er et lappeteppe av språk, kultur og religioner. Og ikke minst er det en roman om troens nødvendigh­et og umulighet, avslutter Camilla Rom, som nå ser fram til at det «livnar i lundar». ➤

 ??  ?? ENGASJERT: Camilla Rom er en engasjert pensjonist, som nyter livet og utsikten fra hjemmet i Binabbgate­n i Grimstad.
ENGASJERT: Camilla Rom er en engasjert pensjonist, som nyter livet og utsikten fra hjemmet i Binabbgate­n i Grimstad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway