Grimstad Adressetidende

Vil fjerne miljøgate

Håvard Eriksen håper ikke det blir flere miljøgater i Grimstad.

- DEBATT Håvard Eriksen leder Grimstad Unge Høyre

Lesernes mening: For litt siden kjørte jeg miljøgata forbi Holvika båthavn, og jeg så en sykkelist på indre felt i svingen opp bakken til Holvika. Det kom en bil i motsatt retning, altså i feltet naermest sykelisten­e. Heldigvis holdt bilen normal fart, og ingen ble skadet. Likevel begynte tankene å surre hos meg.

Argumentet for å bygge miljøgata var for å bedre sikkerhete­n til de som sykler, det er ingen som er imot det. Man ville blant annet at bilene skulle velge Terje Løvås Vei, istedenfor Grooseveie­n for å bedre sikkerhete­n til barna som går og sykler til skolen. Det er jeg sikker på at alle vil, men jeg mener at det har virket mot sin hensikt.

For la oss se som hva som har skjedd. Bussene har sluttet å kjøre der, og har tatt fra noen det eneste transportm­iddelet de har. Å brøyte der er nesten umulig, du må nesten vaere OLvinner i Super-G for å manøvrere traktoren forbi «øyene». Likevel er det verste at folk tråkker klampen i bånn for å «bare rekke en passasje til», eller det aller verste som er når de kjører på feil side.

Man kan selvfølgel­ig legge skylden på den enkelte fører og noen ganger er det helt legitimt, men det er en for enkel løsning. Vi må innse at mennesker er bare mennesker, ikke perfekte med andre ord. Er det en snarvei tilgjengel­ig så tar de fleste den, selv om den kan bety et lite forelegg fra politiet hvis de uheldigvis skulle vaere der på feil sted til feil tid.

Nå er det sikkert noen som tenker at jeg underdrive­r intelligen­sen til beboerne i byen, og det er helt greit. Å vaere uenig er helt naturlig, jeg tar meg ikke naer av det. Poenget mitt er for at innbyggern­e skal gi den beste sikkerhete­n til hverandre, må vi som kommune gi det beste utgangspun­ktet til dem

Derfor håper jeg den blir fjernet, og at det ikke blir bygget noen flere miljøgater.

 ??  ?? INNLEGG: Håvard Eriksen synes ikke noe om miløgaten i Grooseveie­n. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.
INNLEGG: Håvard Eriksen synes ikke noe om miløgaten i Grooseveie­n. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway