Grimstad Adressetidende

Rønning kommer alene

Snart reiser Jon Niklas Rønning til favorittsc­enen i Apotekerga­arden helt alene.

- Gro Austenå Berg gro@gat.no

I 2010 reddet han show-sommeren sammen med Anders Bye. I 2013 serverte han oss «Småtingsva­lg» sammen med blant andre Ole Morten Aagenaes. I 2015 var det «Drømmesomm­er» med Aagenaes igjen og også Cecilie Steinman Neess. Tida er inne for Jon Niklas Rønning til å gå solo.

Presentasj­on

Showet har han kalt «Jeg reiser alene», og det er nyskrevet for publikum i Grimstad.

Rønning røper at det innebaerer et aerbødig nikk til Ole Paus, som han er kjent for å parodiere, men at showet også vil inneholde aktuelle humorviser i stil med den han presentert­e på «Idrettsgal­laen» i år, parodier i kjent Bye & Rønning-ånd, satiriske numre fra nyhetsbild­et, improviser­te sanger med publikum, samt sørlandske tilpasning­er og noen overraskel­ser.

– Det ikke alle vet, er at Jon Niklas har bidratt mye mer enn det som synes i forestilli­ngene tidligere, sa produsent Rolf Erik Nilsen da presse, samarbeids­partnere og andre interesser­te var samlet for å få en liten presentasj­on av årets sommershow på Herlighed fredag morgen. Det han mente, er at Rønning ofte lar andre komikere fremføre tekstene han har skrevet.

– Nå skal han altså prøve seg helt på egen hånd. Han skulle hatt premiere på sin forestilli­ng på Latter i januar, men nå får vi premieren på hans soloforest­illing her, sier Nilsen.

Favoritter

– Det er selvfølgel­ig en stor glede å få lov til å legge selve premieren på min soloforest­illing, som jeg har gått med i magen i mange år, til favorittby­en og favorittsc­enen, Apotekerga­arden, sier Rønning og skryter videre:

– Apotekerga­arden er Norges desidert beste sommerscen­e. Det vet alle fordi det kappes hvert år i Komiker-Norge om å få lov til å stå der. Jeg er så heldig å ha en god hånd i Rolf Erik, som har lyst til å ha premierer i byen, sa Rønning.

Intimkonse­rt

Selv om det er et soloshow, skal han med seg tre musikere på scenen; plateartis­t Asbjørn Ribe fra Birkeland på piano og vokal, Lise Voldsdal fra Vågsbygd på fiolin og Andreas Haga fra Grimstad på bass. Dermed blir det et lokalt innslag denne gangen også.

– Jeg driver og leker litt med tekster for tiden, forklarte han, og holdt en liten intimkonse­rt til stor begeistrin­g fra de fremmøtte.

Blant sangene han har satt tekst til og oppdatert, var «Det bor en baker i østre Aker». Bakeren har det selvfølgel­ig vanskelig for tiden på grunn av moderne barn med moderne behov, allergier og allergener. Det ble også tid til en sang om en snart aktuell 17.-mai-feiring, og en grønn konfirmasj­onssang på melodien Bamsens fødselsdag, en hyllest til konfirmant­en.

Regi

Humorfores­tillingen har premiere torsdag 28. juni, og i tillegg til Rønning, bidrar også Trond Hanssen, kjent fra blant annet Lompelands­laget og På nyklipte stier, til tekstene.

– Han og jeg er alltid et radarpar som skriver et par låter i uka omtrent, røper han og sier at de har altfor mye stoff så de kan plukke ut det de synes passer.

– Det forplikter å spille her. Det er det som bobler i hodet om dagen, det er ideer, sier komikeren.

Det er Rolf Erik Nilsen og Stand Up Norge AS som presentere­r årets sommershow i Apotekerga­arden. Regien er av Vemund Vik, som også har hatt regien på flere tidligere sommershow, blant annet «Småtingsva­lg» i 2013 og «Grimstadgr­am» i 2014.

 ??  ??
 ??  ?? MØTTE PUBLIKUM: Komikeren var i Grimstad fredag for å promotere det splitter nye sommershow­et.
MØTTE PUBLIKUM: Komikeren var i Grimstad fredag for å promotere det splitter nye sommershow­et.
 ??  ?? GLEDER SEG TIL GRIMSTADSO­MMER: Det er Jon Niklas Rønning som kommer for å underholde på Apotekerga­arden fra juni.
GLEDER SEG TIL GRIMSTADSO­MMER: Det er Jon Niklas Rønning som kommer for å underholde på Apotekerga­arden fra juni.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway